Új hozzászólás Aktív témák

  • mono-chrome

    csendes tag

    Sziasztok!

    Nagyon úgy fest, hogy munkahely váltás miatt vissza kell rövidesen adnom a céges gépemet. Ez azt jelenti, hogy laptop nélkül maradok. Arra gondoltam, hogy ha már több szempontból is új életet kezdek, elhagyhatnám ezt a Windows-t is... mindig is utáltam.
    Nem vagyok egy informatikus alkat. Inkább használnám a gépet a lehető leghatékonyabban, nem bütykölgetném, beállítgatnám, formázgatnám, stb.

    Úgy hallottam a Macintoshok egy ehhez hasonló filozófiát képviselnek. iPhone-t és iPad-et is használok sok-sok programmal és tetszik, hogy megbízható, stabil, minden egyszerű és logikus.

    Szóval elkezdtem a MAC-ek felé kacsintgatni. Sajnos az új példányok árát sokallom, de a jó hír, hogy átlagos dolgokra akarom csak használni, így nincs is szükségem a high-end technológiákra.

    Ami elég is lenne az egy régi, fekete Macbook. Hardverben is elég lenne számomra, dizájnban is megmondom őszintén, hogy jobban bejön mint a mostani szürke alumíniumok meg legalább kicsit egyedibb is. :C És ahogy nézelődtem 130 körül már kapni egész jó állapotúakat, annyit meg reálisnak érzek egy ilyen hardverű laptopért (2,2 GHz Core 2 Duo, 4 GB RAM, 250 GB HDD plusz vmi minimál videókártyával operálnak ezek többnyire).

    Kérdésem igazából az lenne, hogy mennyire jó v. rossz választás a példány? Az egyetlen gyakori serial-hiba tudtommal a repedős top-case, de azt meg ingyen kicserélik bárhol, bármikor.

    De azért ezek mégiscsak 3-4 éves gépek. Szerintetek mennyire tartósak? Elmennek még egy 2-3 évet? Ha HDD-t vagy optical drive-ot kell benne cserélni az nem gáz, az már benne van a pakliban ebben a korban. De olyanokra lennék kíváncsi, hogy alaplap, képernyő és a drágább tételek mennyire tartósak ebből az Apple-érából?

    Illetve azt olvastam, hogy ez a példány még viszi a Lion-t is. Ez mennyire igaz? Lassul a modernebb op. rendszerrel? Melyik generációs nagymacskát ajánljátok hozzá?

    Bocs a sok kérdésért! :)

Új hozzászólás Aktív témák