Új hozzászólás Aktív témák

  • Lall

    veterán

    Mac Pro és (kontra) :) Air tapasztalatok.

    Két napja nyúzom az Air-t. Főleg Photoshopban dolgoztam, ott nem tapasztaltam thermal throttling-ot. Többréteges "kisebb" felbontású anyagnál kb 15% megy a proci és kb. 60 fokos. iMovieban csináltam egy egyszerű vágást egy 3 és fél perces videónál (1080p 60 fps) , volt rajta egy szűrő. Renderelésnél jelentkezett a thermal throttling, 25-30%-on és 100 fokon ment a proci míg renderelt, ez kb. 3-4 percig tartott, aztán visszaállt az eredeti 55 fok körüli hőmérsékletre. Most a hozzászólás írása közben, nyitva van Safariban 10 tab, egyiken egy 1080 teszt videó megy YouTube-on, proci 54 fokos és 7%-on megy. Minden nem igaz Chrome-ban, ott megy ugye csak a 4K. Itt már 35%-on és 90 fok körül jár a proci. Ezt mondjuk egyszerűen nevetségesnek tartom, hogy lehet ilyen szarul megírni egy böngészőt, hogy még csak elindítod, de már lezabálja a memóriád felét, aztán ha elindítasz egy tartalmat a procit a csúcson járatja. Mondjuk a dolog nem érint, mert nem használok Chrome-ot, csak -e miatt töltöttem le.

    Billentyűzet parádés, nekem a tapintása is olyan, mintha nem a régi-régi anyagot használták volna, de lehet csak az emlékeim koptak meg. WiFi érezhetően jobb és gyorsabbat is mérek, mint a 2016 Pro-n, SSD is gyorsabb.Tehát... Igényeimet hordozhatóság, üzemidő és munka szempontjából teljesen kielégíti. Egyelőre öröm és bódogság van. További tapasztalatok majd később, mikor Corelben és Final Cut-ban is dolgozom majd. Igaz utóbbiban is rövid 1-2 perces 1080p-s videókat kell (szoktam) csak csinálni.

    Egyidőben visszajött a 2016 Pro is a szervizből. Kijelzőt nem cserélték sajnos, mondván "a kopás mértéke nem felel meg az Apple követelményeinek". Megjegyzem tényleg nem látható csak fénynél nagyon közelről vizslatva. Topcase teljes csere, akksival kérdezés nélkül megvolt.

    Ide figyelj bájgúnár! Felőlem bájologhatsz akár a fákkal is, de mégis minek nézel te engem légypapírnak, hogy így tapadsz rám?

Új hozzászólás Aktív témák