Új hozzászólás Aktív témák

  • Smiley

    őstag

    válasz SharpSA #94998 üzenetére

    Kicsit kijavitalak, de ez nem a Te hibad hanem a hulye marketingeseke. Az NVMe es az AHCI kozott van kulonbseg, ez a protokol neve... a SATA az csak egy csatolofelulet a sok kozul.

    Szerintem 2021-ben ha SSD akkor csak NVMe, foleg azert mert az SATA/AHCI meg a HDD mukodesi elvere keszult protokol. Gazdasagossagi okok miatt lettek az elso SSD-k is ilyenek... nevezhetjuk ugyis mint a szukseges rosszt ami kellett a teljes atallashoz.
    De a lenyeg, konyhanyelvre leegyszerusitve. Az AHCI-nal 1 keres 1 valasz(ertelemszeruen, a HDD-nel muszaj oda pozicionalni a fejet ahol a keresnek megfelelo cimet talalja, majd ha sikerult kiolvasni az adatot, johet a kovetkezo keres), mig az NVMe mar kimondottan az SSD-re lett tervezve es kvazi ugy mukodik mint a memoria. Ugyanis itt mar nincs hardware-s "fej" ami hatraltatja az egeszet. Oprendszerek es bizonyos programok tekinteteben ezert tud latvanyosan gyorsabb lenni az NVMe, mert egy rakas keres valasz mehet egyidoben. Igazabol ettol lesz gyors, nem attol hogy 4GB/s-el tud irni vagy olvasni.

    Mivel az USB-C a celod, en mar nem vennek AHCI-s SSD-t.

    [ Szerkesztve ]

    Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...

Új hozzászólás Aktív témák