Új hozzászólás Aktív témák

  • bLaCkDoGoNe

    veterán

    Felemásak az érzéseim.

    Ami tetszett:
    Az új chipektől letettem a hajam, ez a része nagyon tetszett a keynote-nak; nagyon kíváncsi vagyok, hogy valós életben, valós felhasználási körülmények között mit tudnak, különös tekintettel az energiafelhasználásra és ventilátorzajra. Ezt a notch-dolgot nem igazán tudom hova tenni, de én is abba a kisebbségbe tartozom, akiknek iPhone-on kimondottan tetszik, szóval nem zavar, csak nem igazán értem. Az mondjuk durva volt, amikor a keynote végén egy képen mutatták a régi 13-as Prot az újakkal, hát hirtelen hihetetlen avíttasnak látszott a régi az új gépek vékonyított kijelzőkávája mellett. (Mondjuk ordít róla, hogy ide a későbbiekben FaceID-t terveznek, sima webcam-nek nem kellett volna ekkora helyet hagyni.)

    Ami nem tetszett:
    Azt nagyon sajnálom, hogy ezekkel a procikkal nem jöttek Mini-k, mert jelen körülmények között én arra cserélnék – nem vennék újra laptopot, úgyis mindig asztalnál használom, most már külső monitorra kötve. Ez a totális idiotizmus meg a portokkal variálással teljesen feldühít: amikor kivezették a MagSafe-et, meg bejött a Touch Bar, akkor az volt az awesome meg spectacular, most meg visszahozzák, és kurva nagy műmosollyal lökik a sódert, hogy mekkora faszaság. Kezdjük úgy, hogy kivenni sem kellett volna, idióták, mert a MagSafe a világon a legjobb találmány a szeletelt kenyér óta.
    Nekem amúgy az új Pro formája a bemutatós anyagok alapján nem tetszik, a régi fehér műanyagházas MacBook jut eszember róla. Valahogy olyan "bumfordi".

    Ezt meg csak úgy a margóra:
    Viszont a keynote maga rendesen szekunder szégyent okozott nekem, nem jön be ez a diversity jegyében mindenféle értelemben szétszabdalt bemutatósdi, ahol minden szereplő teljesen természetellenes művigyorral adja elő az ügyeletes bullshitet, és úgy passzolgatják egymásnak a mondanivaló virtuális stafétáját, mint teniszezők a labdát. Több, mint 10 éve "élek" az Apple ökoszisztémában, nem is tervezek váltani, de egyre jobban taszít a körítés. Mesterkéltnek és őszintétlennek érzem az egészet, sokkal inkább, mint a Jobs-érában, pedig akkor sem fukarkodtak a bullshittel.

    Nem akartam nagyon negatív lenni, mert az új gépek tulajdonképpen tetszenek, de valahogy most ez jött ki belőlem.

    [ Szerkesztve ]

    "«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] 

Új hozzászólás Aktív témák