Új hozzászólás Aktív témák

  • adalbert1

    veterán

    Sziasztok, szeretnék én is csatlakozni a topichoz, ugyanis három hete és 1 napja megszületett a fiunk :)
    Egyelőre a nagy boldogság mellett a kialvatlanság jellemzi a családot.

    Rögtön lenne is egy kérdésem: hordozó kendőt ti mennyire használtátok ki? Ugyanis a levegőztetés egyelőre az erkélyen történik, a babakocsit nyűg kicipelni (mivel szűk az erkélyajtó, ezért mindig össze kellene csukni), az autós hordozót meg nem igazán szereti - így a védőnő a hordozó kendőket javasolta.

    Ahogy utána olvastam, ebből több fajta létezik, és újszülött kortól leginkább ezeket ajánlják: megkötős kendő, gyűrűs hordozókendő, illetve rugalmas kendő.
    Nekem leginkább az első kettő a szimpatikus, a rugalmas kendőről volt ahol azt írták, hogy a gyengébb minőségűek csak 5 kg-os súlyig használhatóak (mivel most már lassan 4kg a főnök, így ezt gyorsan kinőné).
    Esetleg van valamilyen ajánlott márka/bolt a beszerzésére? Ahogy keresgettem, a legtöbb helyen azt preferálják, aminek az értékesítéséhez érdekük fűződik.
    Alapvetően arra használnák, hogy levegőztetni kivigyük, esetleg max. fél órás séták (pl. a háziorvoshoz, boltba, stb) - a későbbiekben, mikor már rendesen tudja tartani magát, akkor lehet, hogy hosszabb sétákra is mennénk vele, de akkor már lehet, hogy a sport babakocsit használnák.

    Illetve szerintetek van a hordozókendős tanfolyamoknak létjogosultsága? Alapvetően attól tartok, hogy nehogy rosszul helyezzük el benne a gyereket, így hosszabb távon esetleg valamilyen károsodása/fejlődési rendellenessége legyen, viszont a másik oldalon ott van az, hogy rengeteg felesleges dolgot rá akarnak sózni az emberre, mert tudják, hogy mindenki az elérhető legjobbat szeretné a gyerekének, és sokszor részben az ilyen félelmekre is alapoznak az értékesítés során. Szóval rövidebben, ti voltatok ilyen tanfolyamon, és úgy látjátok, hogy megérte (rákerestem a kendős hozzászólásokra, de csak 7x darab volt, tanfolyamról kevés szó volt bennük - vagy csak nem voltam túl figyelmes)?

Új hozzászólás Aktív témák