Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz Bone123 #35041 üzenetére

    "slow charger" ?
    Leveszi a proci sebességét kisebbre, limitálja a fogyasztását.
    A vivobook s 14 k3402za 12th 12700H gen intel procis gépemmel 65W töltővel is működik, de lassít és bele-bele kóstol az akkuba is. A gyári ehhez is 90W. Ettől még persze használható sebességű a gép kis töltővel is. Nekem cinebench r23 alatt a standard, 90W töltőre dugott sebesség 12 ezer pont körül van, ha 65W töltő van bedugba, akkor 5 ezer pont körül (ami egy i5-1135g7 sebessége). Múlt hétvégén 65-ösről használtam és le-levitte az akkut 95-100% köztre a youtubozás, ahogy épp terhelve volt. Szóval ha kis méretű töltő kell, akkor éppen jó lehet, kompromisszummal.

    A P-s végű intel procikkal lehet elég a 65W is, azok kicsit lassabbak és energiatakarékosabbak a gyári töltőjük is kicsi. A nagy töltő helyett útra csak egy kis kompakt töltőt hordok. [link] meg egy ilyenem is van [link] . A normál sebességhez legalább 80W kell a gépemnek. Különböző type-c dokk és töltő kombinációkból jött ez ki, úgy hogy pd trigger donglevel megnéztem mennyi áramot ad adott kombináció, 77 még kevés volt. Az általam próbált type-c dokkolók 8-10-15W -ot vontak le a rajtuk átvezetett töltésből.

    Amd-nél nem tudom pontosan hogy alakul, ki lehet mérni a proci lassulást kisebb töltővel. Én ezt a töltőt találtam olcsón, valójában 87W-os. Sokkal olcsóbb, mint más 90W körüli töltő. A fizikai mérete talán picit nagyobb, mint a gyári 90W-osé.

    Sajnos nincs sehol leírva, hogyan viselkednek a gépek a különböző amperes töltőkkel. 20V 3.25A-5A közt jó lehet, azzal a kitétellel, hogy a kisebbekkel takarékosra limitálja a procit valsz neked is.Nem tudom az amd gépnél is 80W-e a határ a teljes proci teljesítményhez.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák