Új hozzászólás Aktív témák

  • JKiNG

    tag

    Sziasztok. Megosztanék veletek egy esetet, hátha valaki tapasztalt hasonlót esetleg segít valakinek...

    Adott egy ac68u router, egy pi3 mellett működött minden gond nélkül. Időközben le lett cserélve a pi egy 4esre és külön kapott egy tápot a külső hdd mert néha panaszkodott az alacsony feszültségre.

    Feltűnt, hogy a nyomtató egyszer csak eltűnt a hálózatról. Mivel csak 2.4ghz et támogat ránéztem és valóban eltűnt a jel, az 5ghz gond nélkül működött. Volt router újraindítás, factory reset, fizikai antenna mozgatás de nem oldotta meg semmi a problémát. Néha visszajött ugyan a jel de többet volt eltűnve , mint nem.

    Gondoltam akkor ez ennyi volt, gari már nincs, veszek újat. A választás egy ax68u-ra esett. Egy ideig működött rendesen - vagy nem tűnt fel egyből... Aztán észrevettem, hogy a pi4 tápja kontaktos és kapott egy másikat. Ekkortájt vettem észre, hogy ugyanaz a gond ezzel a routerrel is, mint a másikkal. Logban láttam, hogy wl0-át próbál folyton reinitializálni, de sikertelenül. Wifi-t egyébként működőnek mutatta, lehetett kapcsolgatni, szóval a logon kívül semmi jele nem volt hibának. Kezdett gyanússá válni, de visszaküldtem gariba, majd egy hónap után jött a levél, hogy nem javítható, nincs cseredarab így visszakaptam az árát. Kicsit megnyugtatott, hogy talán akkor nem nálam van a hiba csak jól belenyúltam...

    Adtam egy utolsó esélyt az asusnak - bár erősen nézelődtem más gyártó után. Végül egy ax86s lett, amit még aznap folyamatosan monitoroztam és újra előjött ugyanaz... Itt már nem volt kétségem, hogy helyben lesz valami probléma, ugyanazok a tünetek voltak. Kihúztám minden lan kábelt, csak a router magában is produkálta ugyanazt. Ekkor támadt egy ötletem, hogy másik konnektorba dugom, egyedüliként... És valóban megszűnt a hiba, egyből működött újra minden sáv. Az elosztóba visszadugva ismét eltűnt a 2,4es jel. Mivel a lenti szinten blackhaul módban működött a régi router fel sem tűnt, hogy ezáltal annak sincs baja.

    Ilyen létezhet, hogy ennyire zavarhatja valami a tápon keresztül és eddig minden asus routeren ugyanazzal a tünettel jelentkezik? Ránézek még, hogy az elosztó vagy az azon található eszközök zavarják be, de mindenesetre nagyon furának találom... :))

Új hozzászólás Aktív témák