Új hozzászólás Aktív témák

  • #75912448

    törölt tag

    válasz Ed Parker #21923 üzenetére

    Már régen nem az LCD-k színhelyességével van baj. Én a pocsék mozgásmegjelenítést nem tudom megszokni, és itt mindegy, hogy LM760-ról vagy Samsung 6030-ról, vagy akár Loewe-ről beszélünk, egyformán sz@r mind. Hiába a jobb panel és az elektronika, 24p mellett a bekapcsolt interpoláció mindig művi lesz, ha meg kikapcsoljuk, akkor ott állunk az 50Hz-es tévénkkel. A felhősödést pedig szinte lehetetlen kikerülni, ráadásul a technológia velejárója miatt a nagyobb képernyőt kedvelőket jobban sújtja. 32--40" körül már kifogni 1-1 szinte homogén példányt, de 55 körüli méretben szinte lehetetlen. Még a Nano LED-es LG 960 is felhősödik. És akkor az LCD bandingról még szót sem ejtettünk. Milyen sokan panaszkodnak az ST50 csíkozódására, bezzeg ha látnának egy 46" feletti Samsungot mindjárt nem vinnék vissza azt a 4 db Panát :D, foggal körömmel ragaszkodnának ahhoz a néhány elhanyagolható csíkocskához.

    A plazma sem fenékig tejfel, isteníteni azt is hülyeségnek tartom. Aki akar úgyis talál horizontal/vertical bandingot, foszfor lagot, vibrálást, kis beégést itt-ott, ghostot és sorolhatnám. Jó példa erre a plazma topikban a VT50-es kolléga, nem keveset panaszkodik ő sem.

    Elképzelni nem tudjátok, hogy egy átlag család mennyire örül a 40-es LCD-nek. Bekapcsolja a dinamikus kontrasztot, égbe lövi a háttérfényt és vígan tévézik, elájul a konvertált 3D-től. Szerintem ez így rendjén van, azt sem tudnák miről beszélünk, de ne mis kell. Egyszerűen a nagy többségnek mások az igényei, mint nekünk, ahogy az élet más területén akár fordítva is lehet. Néha úgy érzem mindig mindenkit meg akarunk győzni arról, hogy mi jobb minél, de közben nem vesszük figyelembe, hogy egyénileg mennyire más igényekkel rendelkezünk. Mondhatnám azt is, hogy mennyire másképp működő érzékszervekkel, enne kellenére mégis a saját igazunkat erőltetjük.

    Megpróbálom szemléltetni :) Ránézek az LM760-ra és tökéletesen nyugodt, villódzás mentes képet látok, gyönyörű, referencia szintű színekkel. A háromdéje crosstalktól mentes, nincs fél kilós szemüveg, nem kap agymenést tőle egy gyerek sem aki felveszi, nem vibrálja ki az agyát a helyéről. Ezután ránézek az ST50-re és megkérdezem mi ez a sz@r? Vibrál itten nekem, 2 perc után kifolyik a szemem. Mik ezek a csíkok a szélén? - így nem tudok focimeccset nézni. Mik azok a zöldes utánhúzások? Gyors mozgásoknál csóvahatást látok, pfujj. Jéééé, mik ezek a piros pontok ha közel megyek? Grrr, nem kell ilyen tévé, ráadásul pörög a villanyóra, valami cicergést is hallok a közelében, este tuti zavarna.

    Behívom Bécit, nézzen már rá erre a két tévére:

    Hű bazz, brutál ez az ST50. Micsoda kontraszt! Odasüss, az LM760 mellett olyan a feketéje, hogy azt az LCD-t bottal nem piszkálnám, hát nem látod, végre nem szürke az a fekete, az ST50 kávája pedig beleolvad a sötét jelenetekbe. Ez aztán a mozgásmegjelenítés, tökéletes 24p-s megjelenítés, mint a moziban. . Nincs interpoláció miatti artifakt, mint az LCD-n. Jééé, full hd a 3d, nem olyan felezett fos, mint az elgén. És nem folytatom, innentől mindenki megfordíthatja a továbbikat.

    Így lesz 2 egyforma tévéből két teljesen más tévé, és csak ízlésről, illetve egyénileg eltérő érzékelésről beszéltünk. Ráadásul kiegészíthetném azzal, hogy mindketten igazat mondtunk. Azt, hogy mit akartam ezzel az egésszel, kizárt dolog, mert nem tudom, úgyhogy jóéccakát. :))

Új hozzászólás Aktív témák