Új hozzászólás Aktív témák

  • liszi70

    nagyúr

    válasz #75912448 #21925 üzenetére

    A gondolatmeneteddel csak egy bajom van.
    Nem az a probléma, hogy az egyik ember rossznak, a másik jónak látja a plazmát vagy az LCD-t egymás mellett. Az a baj, hogy természetesen el sem jutnak odáig, hogy összehasonlíthassák a két technológiát. Aki lehetőséget teremt magának arra, hogy normális fényviszonyok, otthoni körülmények között hasonlítsa össze a technológiákat, annak döntő hányada plazma mellett dönt, tapasztalataim szerint. Természetesen kevés embernek fontos annyira ez az ügy, hogy erre lehetőséget teremtsen. Bemegy a boltba, a "szakértők" meg jól elmagyarázzák neki, hogy itt ez a gyönyörű LCD, nézze má' meg milyen szép fényes meg szmart, ja, az meg egy plazma (ha van a boltban), de áááá, olyat már nem szabad venni, elavult technológia. User megveszi az LCD-t, boldog vele, fogalma sincs milyennek kell lenni egy jó képnek, de azt gondolja, hogy amit otthon lát, az az. Viszont terjeszteni fogja az igét, és osztja az észt, hogy plazmát ne vegyünk, mert milyen f@sza ez a lettévé, és a plazma már elavult.

    Szóval vitatkoznék azzal, hogy egy user a plazmát meg egy elcédét egymás mellett látva, a plazma hátrányait olyan szinten venné észre, mint ahogy írod. Részt vettem ilyen összehasonlításon, mindenki észrevette a plazma természetesebb képét, az élethűbb színeket, jobb mozgásmegjelenítést, sötét részek részletességét. Sokkal feltűnőbbek voltak az LCD hátrányai (inkább nem sorolom), mint a plazmáé, amit sokszor csak én láttam. Az én 50ST50-emen lévő sávosodást csak én látom, bárkinek mondtam eddig, hogy keressen már a képernyőn függőleges sávokat (szoktam ilyenekkel bombázni a hozzám betérő gyanútlan vendégeket), még focimeccs esetén sem vették észre, meg kellett mutatnom, hol van (pontosabban vannak, mert több van b@ssza meg). Aztán kiröhögtek, hogy emiatt vagyok mérges. (Engem viszont tényleg zavar, sajnos.) Ditherzaj van, de normál nézési távolságról egyáltalán nem látható. Ghostingot alig látok, de ha van, egy perc alatt eltűnik, más képtartalom esetén. Beégésnek nyoma sincs, pedig egyáltalán nem vigyázunk rá. (Igaz, nem is nézünk naphosszat ertéelklubbot.) "Gyors mozgásoknál csóvahatást látok, pfujj." Ezt a mondatodat, nem is értem, ilyet én csak LCD-n láttam. A foszforlagot is csak én vettem észre eddig.
    Szerintem az ragaszkodik az LCD képi világához, akinek nincs tapasztalata a másik technológiában, vagy a pár százaléknyi ember közé tartozik, aki észreveszi, és zavarja a plazma villogása.

    Nekem 3 db. LCD-m volt az első plazmám előtt, egyik sem érte meg az egy hetet nálam. Plazmát eszemben sem volt venni, sokan elijesztettek tőle, rémtörténetek és városi legendák tömkelegét olvastam, hallottam róla. A 3 lcd-fiaskó után azonban betértem egy ismerősöm műszaki kisboltjába, ahol elpanaszoltam, hogy jártam az eddig vásárolt tévéimmel, mert képtelen megszokni a szemem a sok anomáliát a CRT után. Volt ott egy pana 42U20 plazma, haver mondta, vigyem haza nyugodtan, kifizetnem sem kell, ha nem tetszik, visszahozom. Oké, mondom, egy próbát megér, még sokkal olcsóbb is, mint az LCD-k voltak. Mondanom sem kell, nem engedtem ki a lakásból többet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák