Új hozzászólás Aktív témák

  • szucsi57

    tag

    válasz erdoke #22464 üzenetére

    "Ezek a realtekes csodák tudnak végre automatikusan frekvenciát váltani a forrásnak megfelelően? Fene akarja állandóan menüben kapcsolgatni 23.976, 24.000, 29.997, ill. 50 vagy 60 között..."

    Ezt HDMI-n keresztül biztosan tudja a Mede8er 600. Eddig egyetlen film kivételével, minden más esetben automatikus TV rendszer, automatikus felbontás, automatikus frame rate, 24Hz: ON baállítással tökéletesen mennek a filmek.

    Egyedül egy full HD-s, BlueRay szerkezetű, de DVD9-en kiadott Andre Rieu filmről készült rip-nél kellett a 24Hz-es módot kézzel kikapcsolnom. Próbáltam kideríteni ennek az okát: ha jól tudom, ez a 24Hz-es lejátszás kifejezetten a BlueRay lemezekhez, mint adathordozókhoz kapcsolódik. Ezért, ha BlueRay formátumú és szerkezetű adatokat DVD9-en adnak ki, akkor előfordulhat, hogy kézzel kell kikapcsolni a 24Hz-et, mert a BlueRay adat szerkezet miatt a lejátszó a 24Hz-es lejátszást választja automatikus beállításban.

    Szerintetek ezt a jelenséget érdemes a fejlesztők tudomására hozni? Minden esetre, majd a legújabb firmware mellett is megnézem, hogy mi a helyzet ezzel - jelenleg még nem frissítettem soha firmware-t.

Új hozzászólás Aktív témák