Új hozzászólás Aktív témák

  • #75912448

    törölt tag

    válasz liszi70 #36113 üzenetére

    Magam is utálom a VXP-t, ahogy a Darbee-t is, ezzel azonban a környezetemben általában egyedül maradok. Nagyon minimálisan még hajlandó vagyok megtűrni, de VPX esetén nálam nullán található az OK állás, Darbee 10-20%, de utóbbi nagyban megjelenítő, tévé és vászon-függő is.

    HQV nagyon félrevezető lehet, MP és HTPC esetén is. Összeredménybe eleve beleszámolnak olyan pontokat, melyeknél egy Full HD forrást kedvelő MP tulaj holtan indul. Értem ezalatt a felskálázást, váltott soros lejátszást stb-stb, amit egy HTPC vagy OPPO sokkalta jobban csinál egy MP-nél, de pl te magad sosem találkozol vele, mert nem nézel ilyen és ehhez hasonló anyagokat, vagy nem végzel a teszt számára fontos processeket.

    Nem véletlen, hogy a médialejátszók 50-90 pontot érnek el, jobb BD lejátszók 100 körül/felett, míg a mai HTPC-k 190-200 pontot, legyen AMD vagy Intel. Nem megyek bele mélyen, mert itt úgysem érdekel senkit, de ha képjavításról beszélünk, itt egy beszédes link Sarkosan: ugyanúgy ér el 200pont/HQV eredményt egy HTPC, ahogy a Popcron, fosadék képjavítókkal, amire semmi szükség. Persze ezt a képminőséget is lehet szeretni, de ha nekem úgy kéne mozizni, ahogy pl linken látható Cata van beállítva, inkább a halál... :) Anno így nézett ki alapbeállításon, ma már többségük alapjáraton kikapcsolt. A tesztben talán tologatják a csúszkákat, míg elérik a HQV által támasztott követelményekhez képest tökéletest.

    Egyébként az OPPO-k is 200 pont körüliek, ha jól rémlik 197. Egyébként azon a linken tételesen is látható mit mérnek, objektívnek pedig a szemmel történő vizsgálat miatt nevezzük, nevezik. Szóval arra akartam kilyukadni, saját HTPC-m sem érne el 200 pontot HQV-n, mert nem használom, még legalacsonyabb szintem sem azokat a képjavítókat, amik szükségesek hozzá, pedig alapban képes lenne rá.

    (#36110) robi-k

    Épp gratulálni akartam az új jövevényhez, erre élt egyetlen napot :F

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák