Új hozzászólás Aktív témák

  • Ance

    őstag

    válasz devil-k #39616 üzenetére

    Köszi az infókat! Akkor végülis meg is válaszoltad a minket érintő dolgokat. Annyit jegyeznék meg csak, hogy az első általad linkelt 4 lemezes, az egy számítógépbe beépítő keret 4 darab hdd-nek. Azon szerintem usb kimenet nem lesz, hanem csak sata kimenetek. De lehet, hogy tévedek.

    A másikat nézem én is, mert az a legolcsóbb, megbízható választás, Sharkoon-nál annál alább nem adom és másnak sem ajánlom, mert én már próbáltam vagy 10 HDD külső rack-et, de az összes általam próbáltat lehagyja. Még a Revoltec veszi fel vele a versenyt, de az sajnos csak 1 HDD-s verziókat gyárt. A többi közül volt, ami nem áll le az istennek sem, ha kikapcsolod a lejátszót. Van ami olyan interferenciát (vagymit) okozott, hogy zúgnak a hangfalak tőle és még sorolhatnám.

    Sok utánaolvasás eredményeként az általad linkelt 4 lemezes és ez az 5 lemezes ajánlott szerintem. Persze kipróbálás nélkül okoskodok, de legalább utánanéztem. :DDD

    Lemmy9-nek:

    Az 5 lemezes esetén NAS-hoz hasonló megoldást kapunk, mert RAID 1 - 1/10 - 3 - 5 lehetőségei vannak. Ennél tehát 1 merevlemezként fogja látni a rácsatlakoztatott 5 darab lemezt. Mondjuk RAID 5-ben 5 darab 2 TB-osnál tudomásom szerint 8 TB áll majd rendelkezésre kb. Hátránya, hogy egyenként nem kapcsolhatók a lemezek az előlapon. Tehát, ha ilyen kell, akkor ezt válaszd, csak ne RAID 0-án használd :)

Új hozzászólás Aktív témák