Új hozzászólás Aktív témák

  • (ex)Cat

    senior tag

    válasz twine #6390 üzenetére

    Szerintem kijön a DVI-on is, ha van hozzá DVI-HDMI átalakító. Legalábbis a 4850-en így volt. - olyan sz@r helyen volt a HDMI csatlakozó, hogy nem tudtam bedugni a kábelt, ezért a DVI-HDMI átalakítót használtam és gond nélkül működött. Nem hiszem, hogy változtattak volna ezen. De lehet megnézem, ha lesz egy kis időm...

    Nekem amúgy annyi a gondom a Sapphire 5770-el (hogy on is legyek azért), hogy a DVI kimenet egy monitorra van kötve, a HDMI pedig bemegy az erősítőbe.

    Az elképzelés az lett volna, hogy ha be van kapcsolva az erősítő, akkor a HDMI-n legyen kép, ha nincs, akkor a monitoron. Ezt még némiképp bonyolítja, hogy az erősítőből a kép vagy a TV vagy a projektpr felé irányul és még mindennek tetjébe 2 oprendszer van a HDD-n, amit bootmenüből választok.

    :)

    Ez az egész dolog szépen ment addig amíg 4850 volt a gépben. Bejött a boot menü, attól függően, hogy be volt kapcsolva az erősítő vagy sem, ez megjelent a monitoron és/vagy a tv(projektor) képén is, válaszottam és indult szépen minden.

    Most viszont úgy néz ki a dolog, hogy ha nincs bekapcsolva az erősítő, akkor szépen megy minden és bejelentkezik a monitoron. (eddig ok). Ha be van kapcsolva és a tv a kimenet, akkor a TV-n nem jelenik meg a bootmenü (ez vélhetően amúgy az ő hibája, mert addig a boot folyamat látszódik, csak a menü nem kerül elő) csak a monitoron. Ott viszont ha kiválasztom amit akarok, akkor némi szöszölés után, szépen bejelentkezik a TV-n a desktop. És végül ha arra vetemedek, hogy projektort használjak ott a bootmenü után - mert az megjelenik itt is - nem kapok képet rajta, csak ha kihúzom a monitort.

    Szóval most kissé bonyolult az élet emiatt.. de majd még kísérletezgetek. Lehet végül megpróbálom ezt a DVI-HDMI átalakítást, bár talán a DTS-HDnek nem tenne jót..

    a fene se érti amúgy ezt az egészet.

Új hozzászólás Aktív témák