Új hozzászólás Aktív témák

  • d4d

    tag

    Jó estét

    Elég régen jártam itt. Megosztanám a jelenlegi arzenált amivel mostanában dolgozgatok. Elsősorban a beltér tisztítás érdekel, elég sok járművel találkozok; köztük sok 15-20 éves valóban koszos autóval, melósok által használt kishaszongépjárművekkel is, szóval ezek a szerek ilyen körülmények között bizonyítanak.

    Beltér tisztítók: Koch Chemie ASC, Carpro Inside (1:1,ben ez most nagy kedvenc), Koch Chemie Pol Star (1:5), Koch Chemie MZR (1:10), ValetPro Classic Carpet Cleaner (1:10, ülésekhez, korábban más területen is használtam belül). Klasszikus APC-t beltérre már semmihez nem használok és bár az MZR ph értéke is 12,5-es mint pl egy Green Staré, de jobb az anyagkompatibilitása. Az illata is kellemesebb és a színe is menőbb, igazi "világítós" neon zöld árnyalat még 1:10-es keverékben is látványos egy átlátszó palackban.
    Beszerzésre vár: Carpro InnerQD (interior quick detailer)

    A hígítás, csak többszörösen ioncserélt, "desztillált víz" minőségű vízzel és lehetőség szerint mindig frissen történik.

    Üveg: Carpro Clarify

    Kültér tisztítás (motortér, falcok, abroncsok): Bilt Hamber Surfex HD (jellemzően 1:10 arányban)

    Felni: Bilt Hamber Auto Wheel, ha újra beszerezhető lesz itthon.., addig Koch Chemie Mwc-vel és Shiny Garage Monster Wheel Cleaner Plus-sal szöszmötölök, de igazán még egyiket sem tudtam tesztelni normálisan. A BH szó szerint 1-2mp alatt elkezdett színt váltani a felületen, rendkívül gyors és hatékony szer volt. Fényezésen is elképesztően jól működött. A Shiny Garage-t ajánlották, mert hogy ez is gyors meg minden, de egyébként ez a lengyel vonal nem vonz.

    Beltér ápolás: Koch Chemie TS (műanyag, gumi), LS (bőr), Guf (gumiszőnyeg, pedálok)
    Kültér (műanyag, gumi, motortér): Koch Chemie PSS, Carpro Perl, Koch Chemie Motorplast.

    Fényezést feldobni, szárítási segéd: Koch Chemie Protector Wax. Csak a különböző, szórással és rögtön lemosásos aktiválással felvihető gyors bevonatok jöhetnek szóba, mivel nem érek rá ennél jobban elmélyülni a témában. Egyelőre nem is cél. Se eszköz nincs rá, se megfelelő zárt/fedett hely, ahol nyugodtan lehetne dolgozni. Polirteches infó szerint rendkívül fontos a PW esetében betartani a keverési arányt, mert az előírásnál töményebb anyag esetén csak a polírozás tud majd segíteni a nyomok eltüntetésében. Egyébként valóban jól működik és bár 10 rugó körül mozog a literes kiszerelés, 1 liter vízhez csak max. 30ml szert kell adagolni ami így azért elég sokáig kitart. Kifejezetten ideális és gyors megoldás most a hideg téli időszakban.Felvitel után szépen működik vele a vízzel leszárítás trükkje, amikor folyóvízzel szárítod a felületet. Így már tényleg csak minimális vizet kell eltüntetni a mosás végén a szárító kendővel.

    Mikroszálas cuccok:: Carpro, Gyeon, Microfiber Madness, Liquid Elements, de igénytelenebb munkákra általában veszek pár amolyan eldobható, saját márkás sparos mikroszálast amit hármasával árulnak 699 ftért.

    Kefékből amit kiemelnék az a Vikan féle körömkefe (az autós vonalon található zöld-piros színű) és a Gyeon bőrkeféje, ami a nevével ellentétben nem csak bőrhöz ajánlott. Rendkívül jól használható mindenféle belső műanyag/vinyl felületen is. Rettentő jól eltalálták a sörték keménységét és ergonómiailag is jó a kialakítása. Egy pont levonás mert Kínában gyártják, amit nem vártam volna a Gyeon-tól. A Vikan pedig remek választás kárpittisztításhoz, ülésekhez vagy az abroncsok oldalfalához és extrém tartós. Vettem 3db-ot tartalékba, de még az elsőn se látszik nagyjából semmi, pedig jó pár ülést és gumit látott már. A Gyeon-t is használom egy ideje, az se akar úgy kinézni, mint egy szétrágott fogkefe.

    Kendők mosása csak kézzel, vödörben. Mosószerek: Micro-Restore, Capro MFX, de rettentően szeretném beszerezni a P&S és a The Rag Company által összehozott Rags to Riches nevezetű "új generációs" (jelentsen ez bármit) mosószerét, amitől oda-vissza el vannak ájulva azok akik próbálták, de legalábbis rendkívül nagy arányú pozitív visszajelzést kap. Tavaly novemberben jelent meg, idén nyártól Eu-ban is kapható.

    Úgyhogy ha valaki esetleg rendelne a The Rag Company EU-s webshopjából (Hollandia) vagy más eu-s helyről ahol elérhető ez a cucc, szerintem beszállnék én is.

    Sajnálom hogy itthon még mindig nincs forgalmazója a TRC kendőknek és ennek a mosószernek. Azonnal vevő lennék a gallonos kiszerelésre.

    [ Szerkesztve ]

    elemlampa.blog.hu

Új hozzászólás Aktív témák