Új hozzászólás Aktív témák

  • proof88

    addikt

    Nagyon boldog vagyok, tegnap este mostam le a kocsit kézi mosóban, odajött hozzám valaki érdeklődni, hogy mit érdemes csinálni, mert ilyen helyen nem nagyon mostak még autót. Azért vagyok boldog, mert pár éve még bemenni is paráztam ilyen helyre, féltem hogy béna leszek. :D
    Hát mondtam neki hogy én végig szoktam menni sorrendben a programokon, megkérdeztem új-e az autó, mondta 2 éves, mondtam neki akkor kefével ne nyúljanak hozzá mert mikrokarcokat visznek bele a fényezésbe. Próbálják ki az összes érintésmentes programot, aktív habnál hagyják kicsit hatni (nem volt sor), aztán ma napfénynél nézzék meg milyen lett az eredmény, és kiderül hogy elégedettek-e vagy sem. Mert azért idővel szokott képződni a fényezésen "traffic firm", amit kontakt nélkül nem lehet leszedni, viszont kefével semmiképpen se nyúljanak a kocsihoz, hanem én pl inkább 2-3 havonta el szoktam vinni kozmetikába, ahol gőzzel meg kevésbé karcoló módszerrel leszedik azt is. Kérdezte, hogy akkor én nem is szoktam a kefét használni? Mondtam neki de, de ez egy 16 éves autó, tele van mikrokarcokkal már, ezen merem használni (btw körkörös mikrokarcokkal van tele a kocsi, biztos nem én raktam bele mert én mindig egyenes vonalban húzva használom a kefét, sosem körkörösen használunk ilyet).
    Igazából utólag eszembe jutott h mondhattam volna nekik h állítsák fel a törlő lapátokat mosás előtt, meg a szárazolás jelentőségéről is beszélhettem volna, csak én azt nem szoktam mert a menetszél utána nálam ledobja a vizet a kocsiról, ezért kiment a fejemből.
    De az ilyenek igény szerint úgyis jönnek maguktól később gondolom náluk is. Nálam ezért a szárazolás nem arról szól hogy cseppmentesen száradjon a fényezés, hanem az ajtók körül meg a küszöbnél szárazra törlöm mosás után, meg a tükröket is.
    Ja, tükröt se töröljetek nem mikroszálassal mert a tükörbe is gyönyörű mikrokarcot be lehet vinni. :D
    Köszönöm hogy meghallgattatok! :D

Új hozzászólás Aktív témák