Új hozzászólás Aktív témák

  • Hooper

    őstag

    Nahhh, hétfőn bekerült a yarisba a hangcucc:

    fej: Pioneer MVH 1400UB
    2utas szett: Alpine SPG-17CS
    Első ajtók STPvel szigetelve + Cordial kábelezés.

    A fejen van 2pár RCA, a magas és a közép külön lett bekötve. Faderelhető, bár nekem a magas kicsit sok (de szép tisztán szól!), és nehéz belőle szépen "levenni" hogy a hangzás is korrekt maradjon.
    A szigetelés meghozta a hatást, a 16os nagyon szép, telt mélyeket ad...nem gondoltam volna hogy ilyen erőteljes lesz.
    Frekvencia levágást sajnos a fej nem tudja, ezért nagy hangerőnél az eléggé be tud torzítani.. tippre olyan 50Hz környékén jövő mélyeknél..

    Vannak számok amelyeknél szépen "beletalál" a mély hang abba a tartományba ami fekszik a 16os tányérnak, és ott aztán rezeg a kaszni rendesen! :DDD
    Az alacsony frekvenciát leszámítva ilyenkor nagyon olyan hatás van mintha sub lenne a kocsiban
    Gondolom erre a szigetelés szépen rásegít.
    Cserébe egy csomó más helyen zörög a kárpit :D pl a belső kilincsnél, az ajtó záró pöcöknél, meg az elektromos ablak emelő panelnél.
    (A beszerelők korrektek voltak, mondták ha nem múlik, vagy zavaró akkor vissza lehet vinni és megpróbálnak mókolni valamit ezeken a részeken.)

    Összefoglalva, a mély bizonyos frekvenciától nagyon szép telt és erőteljes, a magas kicsit sok, de tiszta és nem nagyon torzít, közepek talán kicsit jobban jöhetnének a 16osból, de arra nincs annyira rá állva a fülem, még állítgatjuk....

    Fejegység: bejövős ez a fej, ár/értékben szerintem hibátlan..Iphonet nagyon szépen vezérel, tudja a fej is irányítani de átválható úgy hogy az almán menjek a számkeresés, és vezérlés - mondjuk amikor valaki hív és kakaón megszólal a csengőhang az kicsit zavaró és necces :D
    A 2rca gondolom jó dolog, a CDnagyon nem hiányzik. Pendriveról gyors, és a 16ost lazán viszi.
    Egy negatívum eddig hogy a számléptetés gombját a magasra kiugró tekerő tövébe tették és nagyon pici a gomb.
    Ami tetszik hogy a van egy Powerful-ra elnevezett gyári EQmód, ami jól jön ha halkan szeretnénk hallgatni a zenét, de sok méllyel. Gondolom simán feltolja a basst csutkára, de kényelmesebb mint a menüben turkálni (persze a hangerő emelésénél torzít mint a p*csa, de halkan hallgatva korrekt)

    Eddig 1-2órát ha hallgattuk.. szóval még bejáratós, és elvileg alakul a hangja... majd 24h múlva újra véleményezek :))

Új hozzászólás Aktív témák