Új hozzászólás Aktív témák

  • orbano

    félisten

    Ha esetleg valakit érdekel a hangszigetelés témakör:

    Konzultáltam szigetelésekkel foglalkozó ismerősömmel, és van a dynalinerhez nagyon hasonlító hőszigetelő anyag Armaflex néven fut, iparban alkalmazzák. Kapok elvileg a héten mintát, és össze fogjuk vetni a dynalinerrel, de eddig nagyon úgy néz ki hogy teljesen hasonló anyagokról van szó, csak az Armafelxből van egy olyan, ami hasonló hőtűrésű, mint a dyna, illetve egy másik ami majdnem 200 fokig kalibrált. Van belőlük enyvvel ragasztható (kapható spéci felületkezelő és ragasztó hozzá) és öntapadós is.
    A normálból 6,9,13...35 miliméter vastag, 1m széles tekercsek vannak, a hightemp verzióból meg 10,13,19, 25) mm vastagok.
    Én használtam ilyenből aszem 30mm körülit a két szobám elválasztására, nagyon jó volt. könnyen lehet vele manőverezni, beszani kicsi szűk helyekre, szívós, de nagyon jól összenyomható, viszont könyen kirúgja magát, így jól bennmarad a kis hézagokban is.

    Az ára pedig a simának 2-3 ezertől asszem kb 11k-ig megy a normál, 4-12k-ig az öntapadós, a vastagság függvényében, a hightemp verzió pedig csak ragasztandó van, 7.5k-tól 18.5k-ig.

    Égési, hőtűrési szempontból az olcsóbbik ekvivalens a dynalinerrel,5-10 fokkal talán jobban is bírja (egyébként nehezén ég és önkioltó, szóval biztonságos). a 6-9-13 miliméteres szerintem kiváló lehet kocsiba, 2.5k, 3.5k,4.5k körüli négyzetméter árakon.

    A vér nem válik VAZZE!™

Új hozzászólás Aktív témák