Új hozzászólás Aktív témák

  • kacsa7

    őstag

    Sziasztok!

    Bent van a 2. erősítő is. Szett még mindig alap (Pio G172CI), de jelenleg ott tartok, hogy 1 zavaró dolog van, az pedig a magas. A mélyközép által megszólaltatott tartományt jelenleg elfogadhatónak tartom, kielégíti az igényeimet, sőt az alsó sáv nagyon tetszik. Ez a Pio mélyközép elég jól lemegy és van egy olyan jellegzetes "húzása" ami bejön. Viszont a magas csattogása/élessége konkrétan idegesít. Ha egymással szemben állnak, akkor hiányzik a frekisáv egy része, ha felém vannak fordítva, akkor elviselhetetlenül idegesítő hosszú távon.
    Több kérdésem lenne. Egyrészt a DLS CA40 tud vágni alul-felül, így meg tudom azt csinálni, hogy a mélyközepeket az egyik, magasokat a másik csatornára rakni és keresztezési frekvenciát állítani. Kérdés, hogy a magasokat simán ráköthetem a CA40-re és csak be kell állítanom a HPF-et hozzá, vagy van más teendő is a magas védelmére? Ez aktív rendszer esetében gondolom teljesen hasonló, csak ott már az erősítőbe úgy megy be a jel, hogy adott a frekitartomány, nekem meg a hangszóró kábelen jön az ki.
    Gyanítom, hogy a gondomat semmilyen formában nem fogja megoldani, ha a magas hangerejét tudom állítani. Megoldás lehet-e, ha veszek egy normális méretű, akkor már 25mm-es selyem magassugárzó párt?
    Pl.
    10eFt-ig bezárólag áldoznék rá.

    Igazából azt terveztem, hogy Alpine SPG-17CS szettet veszek, de az ~30eFt+beszerelési költség a gari miatt, így viszont jóval olcsóbban megúsznám, és konkrétan a magas frekitartománnyal van bajom.

Új hozzászólás Aktív témák