Új hozzászólás Aktív témák

  • zsolt19900

    őstag

    lenne nekem egy olyan kérdésem, hogy: esetlegesen megtámogatnám az 1x450-74w os erősítőm helyett a lauderdale 30cm-es mélyemet (azt mondta a hifis akitől vettem, hogy 400/800as, de valami sokkal nagyobb kategóriás mélynek megfelelő gaus értékes mágnessel vannak ezek szerelve no mindegy : ), szóval ezt a ládát megtámogatnám egy nagyobb erősítővel.

    első észrevételem az az, hogy nézegetve a mono erőket 4ohmos terhelésük néha lepkefing közelében van, de a 2ohmos rmsük már azért valami, na már most ez a lauderdale ami nekem van, 4ohmos szóval akkor ha veszek egy monoblokkot aminek az adatai között az szerepel (példát mondok 4ohmon 300w rms 2ohmon 900w rms) akkor ez az erősítő ezt a nyomót még kisebb erővel tudja meghajtani, mivel 4ohmon annyi a max rms amennyi?

    szóval hiába szeretném én megtámogatni egy ilyen erősítővel a 4ohmos ládámat, hogy kiaknázzam az erősítőt, kellene még egy 4ohmos mély és úgy bekötni, hogy 2 ohmmal terhelje az erőt és így adná le a kívánt rms mennyiséget?

    vagy láttam olyan nyomókat magukban, hogy olyan maga az egy hangszórónak a bekötése, hogy 2ohmra terheli le "sima" bekötéssel az erőt magát, ez lenne a másik megoldás?

    azért furcsálom a dolgot, mert általában azt mondják, hogy mélyre legyen betéve max. 2 csatis de inkább mono erő, de hát akkor ezzel nem lennék semmivel sem előrébb, ha maga a 4ohmos rms értéke kevesebb, mint a mostani erőmé ugye? jól gondolom? akkor ha maradna az 1 nyomós felállás, mindenképp olyan erőt kellene keressek, aminek 4ohmon olyan a kakaoja ami nagyobb mint a jelenlegim?

    vannak amúgy általánosságban ajánlott zárt 30as láda hajtására nyomók? olyanra gondolok, ami zenei szóval nem a városrészt szeretném megtáncoltatni vele :)

    Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--

Új hozzászólás Aktív témák