Új hozzászólás Aktív témák

  • Lusu

    aktív tag

    válasz niof #75480 üzenetére

    Egy jó rendszert egyszer kell megvenni, beépíteni és behangolni. Feltéve, hogy tudja az ember mit csinál! Tudja mik a lehetőségei: mi a büdzsé, mi az elvárás, mi a referencia? Utána tudni kell milyen elhelyezést vehet igénybe az autóban, ehhez milyen paraméterekkel rendelkező hangszórót kell választani, azt hogyan kell megfelelően beépíteni. Majd jöhet az erősítés, kábelezés, a DSP ugye elkerülhetetlen. Integrálás gyári rendszerhez vagy OEM forrásokhoz. Előkészületek, tervezés után megvalósítani a tisztes beépítést és végül az egyik legfontosabb, behangolni a rendszert, hogy az a legtöbbet mutassa magából.

    Az egyik legnagyobb probléma, hogy magyarországon van 3-4 ilyen ember aki ezt meg tudja A-Z-ig csinálni? Aki magának meg tudja csinálni de másnak nem vállalna, még 6-10? Talán? Úgyhogy, még ha lenne is olyan aki nem rest rászánni 500-at vagy 1,5 millát de nem a megfelelő embert találja még, tényleg úgy fogja érezni, hogy lehúzták.
    Konkrétan fentebb említett kollégám az autójába is szeretett volna valami jobbat a gyárinál, meg nem nevezett, egyébként nevesnek mondható hi-fi-s beépítette neki a rendszert, majd útnak eresztette, hogy ő be nem állítja, de játszon csak vele ő magának. Mi van?!!! Ezzel az erővel a polcra is rakhatta volna amit megvett, mert a lényege az aktív DSP-s rendszer beépítésének kimaradt. 0 tudással, eszközök nélkül, fülre beállítani nem lehet!

    Szóval van hova fejlődni a kultúrának és az elvárásoknak.

    Nem olyan brutál az az IB autóba, mert teljesítmény nincs mögötte. Nagy membránfelület, 1x, 2x, 15" vagy 18" nyomók 400-800w-al untig kiszolgálhatók. A lényege, hogy érzékeny, pincemélyre megy, és a megfelelő hangszóróval roppant pontos. Persze 2x18" már simán tudja a hairtrick-et :) Ja és helyet nem nagyon igényel, de ha láttál beépítést akkor érted miért. Nekem most készül ugyanígy IB mintára a kick is, vállalhatatlan az ajtó az én autómban.

    Amúgy nekem is focal-om van jelenleg kick-en előtte is volt egy entry level szettem tőlük, megbízható jól működő cuccok. És a legfontosabb, sok sikert a beépítéshez és kellemes időtöltést a hallgatásához :)

Új hozzászólás Aktív témák