Új hozzászólás Aktív témák

  • _seth_

    veterán

    válasz orbano #8824 üzenetére

    Hát nézd, pl egy JBL GTO 23 centis ovál jobb hangját én is meghallottam egy sony xplod 23 centis után mert a kettő közötti különbség ég és föld árban meg az egyik volt 13e a másik meg 25e igaz elég volt csak ránézni vagy megemelni is akkor is kijött, hogy 3x annyi anyag van a JBL-ben hangzásra meg akkor lett felesleges a mélyládám a csomgatartóban mert az az mnc láda + sal erősítő nem tudott olyan szép mélyeket mint az ovál. Ellenben az én JBL hangszóróim már régebbiek és kölcsönbe kaptam mostani új szériásat látszatra nincs nagy eltérés de haverom szerint "ég és föld", beraktam a helyére aztán állítottam a balancot mert az egyik ajtóban az új volt a másikban a sajátom és nekem semmi változás nem jött át, ellenben hozott valami audio system márkájú cuccot is na az már más kategória volt de valami 30e körüli árat mondott rá igaz van vele hangváltó és csipogó is.

    Fejegységet mikor itt kérdeztem írtátok az alpinet pl, abból ki is próbáltam egyet az autómban ami olyasmi mint ami nekem tetszene tehát usb, bt ellenben csak 2 pár rca kimenettel na de majd találok olyat is amin 3 ilyen kimenet van. A különbség észrevehető volt, elsőre mert kb úgy szólt mint az én xplodom DM+-al ami mondjuk az aplinehoz kicsit el is rontja a hangot de azon szépen szólt és még a mély is mintha mélyebbre le tudott volna menni és tisztábban szólt csak az enyém volt 55 most ér 30-at sőt annyit sem amit próbáltam meg 72... így a tesztkör végén maradt az, hogy még marad a mostani rendszer minden téren.

    Vágási freki állítás az persze, hogy észrevehető, én is elkövettem azt a hibát, hogy a 4 csatornás erősítőt ami az ajtókat hajtja nem állítottam át és az ajtók is kapták a teljes mély tartományt én meg csodálkoztam, hogy 2 erősítő jó kábelezés aránylag minden jó minőségű aztán nem hozza az elvártat... utána állítgattam a frekiken akkor láttam, hogy nem jó állásban van a kapcsoló, egy mozdulattal mintha más hifi került volna a gépbe.

    Ezek rendben is vannak de én úgy értettem, hogy azt nem hallom meg mint haverom, hogy ő rávágja, hogy ez pár ezer hertzel magasabbat is tud és hallja is (pláne olyan tartományban ami az emberi hallás felső-szélső tartománya). Na ő hallja én azt annyira nem ez amúgy teljesen normális és ahogy egyetemen is magyarázták többnyire azok foglalkoznak inkább hifivel akiknek a hallásuk is jobb ha nem is klasszisokkal egy kicsivel mint az átlag és ez normális is.

    Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Zalman N5 OF - DeepCool AK620 - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN

Új hozzászólás Aktív témák