Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dr. Szilikát

    őstag

    válasz mpo #6058 üzenetére

    Ha két főzés között nyomsz egy öblítést, annak működni kellene ugyan, csak értelme nem nagyon van. Ráadásul így a második főzés elején is az öblítővíz maradéka folyik először, nem az előző kávé maradéka, ami a kifolyó részekben rekedt.

    Az öblítés lényegi szerepe, hogy főzés után a kávé maradványai ne száradjanak be, diszpenzer stb., illetve a zsír / zacc is távozzon lehetőleg. Főzés előtt pedig a főzőegység előmelegítése szempontjából célszerű, esetleg a bojlerből az állott víz kinyomása sem árthat.

    A nedves főzőegységen jobban letapad az őrlemény, főleg a felső beömlő nyílásnál, de lehet szóródás is, ami még a kávé fajtájától is függ. Erősen pörkölt kávénál vettem észre, hogy szárazabb jellege miatt hajlamosabb az elektrosztatikus feltöltődés miatt elszállni, nem kívánatos helyekre (őrlés közbeni dörzshatások miatt feltöltődik valószínűleg.)

    Amikor viszont egy hideg gépen / hűvös időben nyomunk egy öblítést, a pára lecsapódik a főzőegységen, ami a sztatikus feltöltődést elvezeti, illetve a párás tér is semlegesítődik, de akkor meg az lehet kellemetlen, hogy az őrlemény letapadhat a párás részeken.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák