-
Fototrend
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz Vasi00 #12780 üzenetére
Na, a fél nap még túlzásnak is sok. Nekem is Philips van, kéthetente kiveszem a főzőegységet, az udvari locsolópisztoly vékony sugaras állásában (ami kb ceruza vékony sugárban elvisz 6-8 méterre) minden oldalát megveretem a vízsugárral, lerázom róla vizet és kész. Ha a száradási időt nem számolom, nagyjából 5 perc az egész és abban már benne van az is, hogy a főzőegység helyét, környékét szivaccsal kitakaritom. Szóval 5 perc és nem fél nap. Megjegyzem a youtube-on van egy rakás videó a full karbantartásról amikor szétszedik az egész gépet és nemcsak a főzőegységet, még az se fél nap. Max első alkalommal annyi egy gyakorlatlannak. A főzőegység full szétszedése zsirzása tömitések cseréjével együtt gyakorlattól függgően 1-2 óra.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz Vasi00 #12802 üzenetére
Porszívóval jobb az ilyet, valami alkalmas szűkítőcsővel és ecsettel segítve. De nem lehet nagyon szűk, mert lefojtja a porszívót, szinte fel sem tűnik az embernek, hogy nem kap rendesen hűtőlevegőt sem, leéghet.
A főzőegység időszakos zuhanyzásánál nem kell maximalistának lenni. Laza zuhanyzás leviszi a lényeget. Azzal nem kell törődni, ha a zsírral kent hajtóműnél maradnak szemcsék, nem okoz gondot. Amikor lesz egy nagyobb karbantartás, akkor szétszedem rendesen, újrakenem stb.
Az utasítás szerint hideg víz annyiból jobb, hogy kevésbé viszi le a kenőanyagot.
Nekem mondjuk a régi Saeco jobb oldalán van egy ajtó, könnyen takarítható ez a része, a főzőegység tisztításával pedig soha nem volt gondom. Gyors zuhanyzás, reggelre megszárad, kész.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs