Új hozzászólás Aktív témák

  • birno

    addikt

    Sziasztok,

    Egy Opel Astra G-be szeretnek kamerat rakni, elso es hatsot is.
    Megnezve az osszefoglalot, olvasgatva a topikot es tucatnyi osszehasonlito videot atnezve youtube-on ket jelolt van, a 70mai A500s(-i) es a Viofo A229 DUO.

    Eloszor is en nem regota vezetek, ezert nekem nem csak arra kellene, hogy balesetnel lehessen bizonyitani ki a bunos, hanem azert is, hogy vissza tudjam nezni ha valami kerdeses szituba keveredek.
    Kb. 15-20 orat vezettem miota megvan a kocsi, de mar volt legalabb 4-5 eset amit tok jo lett volna visszanezni, hogy tanuljak belole. :)

    Videok alapjan a Viofo A229-nek jobb kepe van, meg nekem az is tetszik, hogy a hatso kamera is 2k-s, plusz mindent be lehet szerezni MO-n.
    Ahogy nezem A500s-hez CPL filtert csak kulfoldrol lehetne rendelni es nem is egyertelmu, hogy melyik ami biztos hogy jo ra, plusz az se, hogy jo-e elso es hatso kamerara is.
    Mondjuk ez pl jonak tunik, de en kisse tartok az ilyen aliexpress-es rendelesektol: [link] .
    Esetleg van konkret tapasztalat, hogy melyik a jo ra, elolre es hatulra is?

    Ami gondom nekem van az osszehasonlito videokkal, meg itt a forumon is talaltam par kepi osszehasonlitast amire igaz, hogy ketto vagy tobb kamera van felszerelve a szelvedore, de ugyebar ezeknek soha nem lesz ugyanaz a latoszoguk es ez pont eleg ahhoz, hogy az egyik esetben az egyik kameraval kiveheto a rendszam, a masik esetben a masikkal.
    Ez sok videoban igazolodott is, amikor tobb ponton razoomoltak a rendszamra es kb. mindig masik kameraval volt leolvashato.
    Innentol kezdve az a baj, hogy ezek az osszehasonlitasok sajnos tul sok mindent nem ernek szerintem, ezert inkabb az altalanos kepminosegre probaltam figyelni.

    Alapvetoen nincs gondom azzal, hogy az A229 sokkal dragabb, ami leginkabb visszatart az az, hogy mindre csak 1 ev gari van.
    Ha tudnam, hogy legalabb 3-5 evig kiszolgal egy kamera, akkor azt mondom, hogy siman megerheti a tobb penzt, de ha a gari lejarta utan befuccsol akkor mar nem feltetlen eri meg az extra penzt, mert evente 100e+ egy kamerara azert sok.
    A kulonbozo kamerak elettartamaival esetleg vannak tapasztalatok?

    Esetleg van barmi egyeb szempont amit meg erdemes lenne figyelembe vennem?

Új hozzászólás Aktív témák