Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz lovas001 #32896 üzenetére

    Lehet olyan, hogy folyamatosan hangot ad az alaplap, mikor kis szeletekben sok I/O műveletet végeztet a HDD-kkel?

    Új HDD-ket vettem, és már panaszkodtam, hogy jó hírükkel ellentétben egész hangos a feje ezeknek a WD Red-eknek is, mert feltételeztem, hogy azt hallom (passzív vízhűtés, egy szál ventilátor sincs a gépben, úgyhogy mindent meghallani, ami mozog vagy másképp zajong, de hagyományos esetben többszörösen elnyomná egy lassú ventilátor is), de most bepakoltam a HDD-ket egy papírdobozba két szivacs közé, és ahogy tovább füleltem, nem tudtam hogy csak képzelődöm, vagy tényleg a gépházból jön ez a zaj, amit csak akkor hallani, ha dolgoznak a HDD-k, úgyhogy elhúztam a dobozt amilyen messzire lehet a SATA kábelekkel, egyik fülem a dobozra tapasztottam, és egyértelműen a gépházból jön a hang, de csak akkor ha dolgoztatom a HDD-ket.

    Valamikor régen akkor ciripelt egy korábbi alaplapom, mikor az egeret mozgattam vagy görgőztem vele (nem vicc), szóval így nem is tudom, hogy egy költséges alaplapcsere (akkor már csak rászánnám magam egy frissebb CPU-ra is, hogy legyen valami kézzelfoghatóbb értelme is) megoldaná-e a problémát, vagy akár még rosszabb is lehetne (az USB egerezős ciripelés pl. rosszabb volt, mint ez, mert sűrűbben egerezek, mint hogy sok kis I/O műveletet végeztetek a HDD-kkel és egyértelmű volt a visszacsatolás a mozdulataim és a hang közt, így még jobban felfigyeltem rá).

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák