Új hozzászólás Aktív témák

  • endruboy1

    senior tag

    Hello!

    Van egy vadonás új gigabyte ga-970a-ds3p alaplapom és az a gond, hogy nem bírom rávenni, hogy stabilan mind a 3 vinyómat lássa. Szóval az SSD-t mindig látja, ezen van a rendszer és van egy régi 200GBos HDD-m, azt is mindig. Van viszont egy újabb, 1 terrás Samsung vinyóm amit nem mindig. Először is amikor a 200 gigás vinyó nem volt bekötve szinte sose találta meg a Samsungot, aztán bedugtam azt is és akkor pár napig úgy nézett ki jól látja mind a 3-at.

    Most megint elkezdte nem látni a Samsungot, csináltam BIOS updatet a legújabb beta biosra, az nem javította meg. A 6 SATA port és kábelek szinte minden bedugási kombinációját kipróbáltam, úgy tűnik vannak olyan kombók amikor gyakrabban találta meg mind a 3-at, de sajnos nem mindig.

    Mit gondoltok mi lehet a gond? Alaplap? A Samsung vinyóm szarakszik (azért lenne fura mert a régi lappal stabilan ment)? Vagy esetleg a tápegység nem ad elég tápot startupnál? A SATA plug and play vagy mit is bekapcsoltam, így ha áramtalanítom menet közben a Samsungot és újra bekötöm akkor van hogy felismeri a már felállt rendszer... ezért is gyanakszom a tápra. Ja és olyan is volt hogy a Samsung felől ilyen nagyjából másodpercenkénti hangosabb kattanás hallatszott 4-5 darab mikor bekapcsoltam a gépet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák