Új hozzászólás Aktív témák

  • Wiipera

    tag

    Sziasztok!

    Konfigot váltottam nemrég. Egy Asus P6T (1366) lapot használok. Első órában volt, hogy 1 vagy 2 indításnál nem adott képet, a win betöltődött (betöltődés hangját hallottam a fülesben, és billentyűzettel alt+f4->enter kombináció többszöri alkalmazásával le is lehetett állítani a gépet.)

    Ez odáig fajult, hogy már nem ad képet bekapcsoláskor. 2 16x slot van, egyikben sincs kép sokadik indításra sem. (Sem HDMI-n, sem DVI-n).
    Kipróbáltam másik lapban a vga-t (EVGA GTX680), ott 5-ből 5x tökéletesen bejön a kép. (Az előző 775-ös konfigban is tökéletesen, hiba nélkül működött ugyanez a vga ugyanazzal a CoolerMaster 700W-os táppal.)
    Kipróbáltam a másik gép tápjával, azzal sem adott a 1366-ban képet. Kipróbáltam a 1366 mindkét 16x PCIE foglalatában egy másik vga-t ([link]), minden esetben volt kép.
    Volt CMOS reset is, de nem változott a helyzet. (A gép rendszeresen takarítva van, pormentes)

    Szóval ha a GTX680 van a gépben, akkor nincs kép, de a rendszer betölt. Mi lehet a probléma? Az alaplapra tippelek. Kis tápigényű ~20W vga-val megy, de a 680-al nem. Létezik ilyen, hogy a PCIE pár nap használat alatt degradálódott? (mindkettő? :F procinál hallottam túlfesz miatti teljesítmény csökkenésről de PCIE foglalatnál még nem :F )

    Olvastam itt fórumban, hogy a P6T nem szereti, ha 1600-on jár a memória, ilyenkor hajlamos rosszul beállítani a feszültséget, ezért nem indult el :Y (Az egy nagy talány, hogy a kis fogyasztású vga-val pedig miért indult be, de ennyi kérdés maradjon függőben :P)
    A lényeg, hogy átállítottam 1333MHz-re a memóriát és prímán ment minden a GTX680-al pár napig. Most már hiába, így sem ad képet. A memória feszültségét is beállítottam 1,5V-ra, de így sincs kép. (A windows továbbra is betöltődik.. :W )

    Ha valakinek van tippje, észrevétele, kérem ossza meg. Köszönöm :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák