Új hozzászólás Aktív témák

  • rii

    nagyúr

    válasz rii #12803 üzenetére

    hát ez kész

    valakiknek megártott a tűző nap

    35.000 embernek szevasz? )))))-.

    Csak öt vasárnap lesz vásárnap, a többin zárva lesznek a boltok

    35.000 ember .... mintha egy kisváros egész lakossága munkanélküli lenne

    "…..
    A boltok vasárnapi nyitva tartásának megszüntetésével kapcsolatban a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége (MBSZ) már jelezte, hogy a tervezet bevezetésével azonnali elbocsátások várhatóak, mert a munkaidőalap 12-14 százalékkal csökken, aminek következtében legalább 35 ezer munkavállaló feleslegessé válik. Emellett érzékelhetően csökkenni fognak a járulék- és adóbevételek. A vasárnapi zárva tartás szerintük tovább növeli a pénteki és különösen a szombati zsúfoltságot.
    ….."

    "….
    Az ötletet emellett diszkriminatív, működésképtelen az a félmegoldás a szövetség szerint, hogy a 400 négyzetméternél kisebb alapterületű üzleteket nem érintené a korlátozás, mivel egy bevásárlóközpont esetében a nagyobb alapterületű üzletek, a “mágnesbérlők” vonzzák be a vásárlókat. Ha ezek a boltok zárva vannak, akkor a központot nem érdemes nyitva tartani, így az ottani kis- és középvállalkozások is rosszul fognak járni. Alkotmányos szempontból pedig a korlátozás sértené a vállalkozás szabadságát és a versenyszabadságot, emellett a vásárlói szabadságot, valamint a választás szabadságát is a szövetség szerint.
    …."

    " …
    Lesznek üzletek, amelyekkel kivételt tenne a javaslat. A 400 négyzetméter alatti árusító terűek nyitva lehetnek, ha lényegében családi vállalkozás üzemelteti a boltot.
    …. "

    piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

Új hozzászólás Aktív témák