Új hozzászólás Aktív témák

  • nyisziati

    veterán

    válasz EmberXY #28127 üzenetére

    Na ja. Dolgoztam a Profirentnél tavaly, egyik reggel jött egy szerb kőművescsapat gépet kivenni, hát kb. 1 (!) ember beszélt (valamennyire) magyarul... :Y ...és mondták, hogy egyre több ilyen csapat van. Tavalyelőtt a Bibó-kollégium felújításában vettünk részt (na vajon honnan ismerős ;] ), és ott 3 csapatból 2 ukrán volt. Szintén alig 1-2 szinkronizátorral.

    A másik véglet a Belváros. GLS-nél futárkodtam év elején (6.-7. kerület), voltak olyan bérházak, ahol a nevek kb. harmada külföldi volt. Ha a Teréz körúton sétáltál, szinte több külföldi szót hallottál, mint magyart. Simán bele lehetett jönni a nyelvgyakorlásba, a Hunyadi téren japán csajszinak vittem a csomagot, már "konichiva"-val köszöntem neki. És ott volt a közelben egy csomó orosz, angol stb. Telefonon volt, hogy Írországból hívott valaki, hogy hol a csomagja.
    A Cervantes intézetben meg egy spanyol nevű fekete fickó volt a portás. :DD
    Intenzív élmény volt, az biztos, más munkahelyeken kb. 10 év alatt volt ennyi élményem, mint ott ~ 1,5 hónap alatt. A büntetőpontokról és csekkekről nem is beszélve. :O Közteres beszélgettek egymás közt, hogy volt olyan sofőr, akire fél év alatt kb. félmilliós büntetést szabtak ki. :Y És a cég nem fizet semmit...

Új hozzászólás Aktív témák