Új hozzászólás Aktív témák

  • coco2

    őstag

    válasz #90088192 #37027 üzenetére

    Óvatosan az igazságosdival. Van az a történelmi példa a Francia Forradalomról. A forradalom után többen haltak meg cél és értelem nélkül, mint a forradalom alatt összesen. És nem csak arisztokrácia. Ölte a csőcselék a sajátját is. Mert olyan tök vicces játék, amikor zuhan a penge, és potyognak a fejek. Egészen addig vicces játék, míg nem te fekszel oda! Az ember egy vérszomjas fenevad. Ha nincs korlátok között tartva, elpusztít mindent. Legvégül saját magát. Aztán lehetünk újra kannibál civilizáció, meg gőzölhetjük a zanza fejeket. Ja igen, ugyan úgy a félelmeinknek élnénk. Csak kevesebb öntudattal. Félnénk egy égdörgéstől, egy villámtól, meg a többi. Helyette, most számítógépekkel játszunk, űrtávcsöveink vannak, és járunk a Holdon. De annak ára van. Egy békés társadalomban gátlásokat fogadunk el. Hiszed, nem hiszed, mindenki gátlásokat fogad el. Az egyik része a tiéd. Amelyiket választod.

    Ami a vállalkozót illeti, lehet, hogy az igazat mondta. A kocsi céges, a benzin céges, azok brand, marketing, munkaeszköz. Apropó, valójában a banké, még csak nem is a cégé. Szabadon elkölthető pénze lehet, hogy tényleg egy fillérje sem volt. Objektíve az igazat mondta. Ha nem voltál még vállalkozó, talán nem szembesültél vele, hogy bizony vannak hasonló fonákságok az üzleti életben. Neki volt humorérzéke - neked nem.

    Elkezdeni? Megtiltotta neked valaki? Kitalálod, minek lenne még jó helye a társadalomban, ami jelenleg nem létezik, meggyőzöl róla investorokat, céget építesz, embereket veszel fel, és üzemelteted. Hajrá!

    Tök egyszerű dolgokat leírni. Aztán amikor nekiállsz csinálni, elég hamar rájössz, mi mennyire egyszerű vagy éppen nem az. Ami tanácsot fentebb írtam, azt a leendő utólagos statisztika véleményére alapozva írtam. Ha van is bármi "megoldás", az nem az, amin az ember fentebb füstölgött.

    កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

Új hozzászólás Aktív témák