Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz kisselandras #126044 üzenetére

    Csak játék alatt fagy a gép? Más játék alatt? Van valami tuning a gépen ha van akkor állítsd vissza minden értéket. Milyen oprendszer alatt Windows 10? Melyik build 1909 vagy 2004? (már előre szólok, hogy ha WIndows 7 akkor telepítsd a WIndows 10-et a WIndows 7 kuka 11 éves oprendszer)
    Kezdésnek telepítsd újra a gépet az említett két build valamelyikével, tiszta telepítés legyen a korább rendszer minden partícióját törölj pl. ha a rendszer egy SSD-n van és azon csak a rendszer van akkor telepítés során minden partíciót törölj róla ameddig egyben nem látod az egész meghajtót majd telepítsd a rendszert. Ezután futtasd a Windows update-et majd telepítsd a játékot és a csak a legszükségesebb programokat amik szükségesek a játék futtatásához. A dirver-ek telepítését hagyd a Windows-ra kivétel pl. a VGA driver abból már előre készítsd be a legfrissebbet és azt telepítsd manuálisan. (erre az időre tehát a WIndows telepítés végén le is húzhatod a gépet a netről és miután telepítetted a VGA driver-t mehet vissza a net sajnos a Windows 10 szereti feltenni magának a VGA driver-t de abból egy régebbit.) Ne módosíts semmit - legalábbis kezdésnek - tehát pl. a lapozófájl kikapcsolás vagy hasonló machinálás ne legyen pl. indexelés kikapcsolás stb.

    Ezután teszteld ha jön a gikszer akkor valószínűleg nem az oprendszer a gond hanem valamelyik hardver. A DUMP fájlt töltsd fel valahová - keress rá a neten van leírás hogy lehet kinyerni - és aki ért hozzá és tudja értelmezni az megmondja mi lehet a gond vagy legalábbis a Windows mit ír híbának. A Windows 10 topikba feltöltheted megkérve a topiklakókat, hogy aki ért hozzá silabizálja ki.
    Ha nem leszel okosabb akkor egy másik szervizt is felkereshetnél. Vagy ha van egy másik PC-d ami hasonló tudású akkor az alkatrészeket cserélgetve ki lehet zárni párat pl. megcseréled a VGA-át a tápegységet, a RAM modulokat, másik alaplapon is ki lehet mindent probálni.
    Ha bármelyik csere után sincs meg a "tettes" akkor esetleg a CPU nincs jól pasztázva rendesen hamar melegszik stb. A játék alatt esetleg monitorozhatnád a CPU, VGA stb. hőmérsékleteket. Akár a háttértárak is okozhatják a gondot azokat is lehet tesztelni. A kábeleket - persze áramtalanított gépen - is meg lehet mozgatni hogy nincs e valami kilazulva.

    Ha könnyű reprodukálni a hibát akkor egy PROFI szerviznek kutya kötelessége rájönni, hogy mi a hiba forrása. Nekik vannak erre eszközeik amivel minden hardverelemet külön-külön tudnak tesztelni és ha nem is tudják mi a konkrét hiba de a hibás hardvert akkor is ki kellene szűrniük.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák