Új hozzászólás Aktív témák

  • oba

    addikt

    válasz psl2003 #136613 üzenetére

    Ez egy 80 m2, nem szintes családi ház, amit 3 évvel ezelőtt újítottunk fel, teljesen új villanyszerelés lett rajta végezve, és akkor kerültek behúzásra a kábelek, köztük az utp is, amit mi vettünk meg egy műszaki boltban, tehát nem a villanyszerelő vagy a szolgáltató hozta. Nem hiszem, hogy olyan nagy távolságok lennének. Ettől függetlenül lehet, hogy "kínai" a kábel, ezt nem tudom megmondani. Nekem nagyon fura az, hogy egyrészt a mostani laptoppal miért csak 100mbit amikor az ezelőtti asztali géppel gigabites volt. Azt a gépet kb 2 héttel ezelőtt adtam el. A másik nagyon fura dolog, hogy az én szobámban lévő mindkét kábellel gond van, mivel mindkettőn csak 100mbit van. A harmadik nagyon fura dolog, hogy a szomszéd szobában lévő pontosan ugyanilyen kábelen meg tökéletes. Jelenleg nem tudok gépet szerezni tesztelésre sajnos, kettőt pláne nem.

    Arra tudok még gondolni, aztán javítsatok ki ha rossz a gondolat, hogy valami zavaró tényező tényleg lehet a kábelek körül amik az én szobámba jönnek, és a laptop hálókártyája annyira érzékeny és/vagy gyenge, vagy rossz minőségű, hogy ez a tünet. Az asztali gép hálókártyája pedig jobb minőségű volt, ezért nem jött elő. Driver/szoftveres gond nem lehet, mert akkor a másik szobában vagy a nappaliban lévő kábelen nem lenne meg a gigabites kapcsolat.

    Esetleg egy gigabites usb-s hálózati adapter segíthetne a problémán? Arra gondoltam, hogy ha a fentiek igazak amit írtam, akkor a kábelen átjön a 100mbit feletti "jel", és egy ilyen usb-s cuccal kikerülhetném a "rossz" hálókártyát. De ez nyilván csak tipp, nem szeretnék már feleslegesen pénzt kidobni, de valahogy azért szeretnék a végére járni.

    Kézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html

Új hozzászólás Aktív témák