Új hozzászólás Aktív témák

  • tknof1871

    őstag

    válasz Kbali #12219 üzenetére

    Minden ilyen eszközre a használati útmutatójában fel van tüntetve, hogy milyen KÜLSŐ hőmérsékleti határok között garantált a használata egyébként általános felhasználásban.
    Igen, a kézenfekvő, hogy ne itt kérdezzem, ha leírják. Csak én már egy olyan generációhoz tartozom, amelyik nehezen boldogul a hardverekkel és a webbel, pláne az angol nyelvvel. Sajnálom! Nem szeretnék flémet (ezt már ismerem) indítani.
    Egyébként, hogy megosszam a fórumozókkal a nézeteimet (mert a gyártókkal nem lehet), én a DeskTop Replacement (DTR) alkategóriában egy teljesen más elvek szerint felépülő notebookkal jönnék elő. Hasonlóval, mint amit említettem a ZTE fizikai demo kapcsán (és sajnos még mindig nem találom hol olvastam). Olyan notebookkal, aminek majdnem mindene egyszerűen, a user által is cserélhető. Ehhez masszívabb ház kellene (talán alumínium), mert ahogy tudom az egész gép merevségéért az alkatrészek is felelnek. Igazából úgy kellene DTR-t venni, mint a komoly fényképezőgépeket, először a csupasz vázat. Szinte csupasz gépet. A hardvereit egyszerűen cserélhetőre kellene csinálni. Például a billentyűzet szétszerelés nélkül kiemelhető legyen és valamilyen másra cserélhető (nyilván figyelembe véve a hosszt, szélességet, mélységet, ahova besüllyed). De először csupasz vázat kéne venni, esetleg már alaplappal, CPU-val. RAM-ot, VGA kártyát igény szerint választani. Az akkumulátor és a hozzá tartozó házban elhelyezett elektronika szintén egy külön egység lenne, amit nem kötelező megvenni. A helyére akár ventilátorok is kerülhetnek. A monitor ismét csak opcionális. Nem kötelező megvenni, de utólag is felszerelhető. A monitort/képmegjelenítő panelt magába foglaló egység persze legyen meg, hogy védje a billentyűzetet ha rácsukják, de könnyen leszerelhető is lehetne. A DTR-t ugye jellemzően nem autóban, vonaton, repülőn használják. A user otthon dolgozik rajta, kocsiba vágja magát, az irodában is dolgozik rajta, aztán hazamegy, de utazás közbe kikapcsolva pihen, nem használja a monitort, nem kell az akkumulátor, mert mindig hálózatról veszi az áramot. Ezt most gyorsan felvázoltam. Eszement ötlet, vagy racionalista? Maga a ház, vagy váz lenne a kulcsa, valamint a cserélhető hardverek. Kicsit olyan, mint a lego.

    Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

Új hozzászólás Aktív témák