Új hozzászólás Aktív témák

  • DarkChild

    senior tag

    Üdv! A kérdésem már picit "eső után köpönyeg" kategóriába tartozik, de a saját lelki nyugalmam érdekében azért rákérdezek, hátha valamelyik szaki mond rá egy okosat :DDD
    Szóval, vettem egy új laptopot, melynek DisplayPort++ kimenete van (a régin HDMI-t használtam). Semmi gond, a monitoron van DP csatlakozó, rá is kötöttem nyomban az új notit... Jött is a kellemetlen meglepi: kép sehol.
    Kb. 15 perc fejvakarás után vettem észre, hogy a monitoron két DP csatlakozó van, de alattuk a feliratozás nem festékkel van, hanem csak bele van gravírozva a műanyagba, így persze, hogy nem vettem észre a félhomályban, hogy a két csatlakozó nem azonos típusú, hanem az egyik IN a másik OUT (sorba lehet kötni több monitort és az OUT a láncban következő készülékre küldi a jelet).
    Persze én az OUT-ba dugtam elsőre a notit, ezért nem volt kép. Az IN-be dugva már működött.
    Szóval, az ilyen félrecsatlakoztatás okozhat valami kárt a bármelyik készülékben, akár a notiban, akár a monitorban? :F Vagy ezekben az új szabványú csatlakozókban már van olyan szintű védelem, hogy kiküszöbölik a helytelen csatlakozás esetleges negatív következményeit? (Mert hát ugye két USB csatlakozót sem ajánlatos összekötni egy apa-apa típusú kábellel... :U )

Új hozzászólás Aktív témák