Új hozzászólás Aktív témák

  • rocket

    nagyúr

    válasz radi8tor #11023 üzenetére

    "Nem üdvhadsereg ez, hogy több száz darabot leértékelve kötelesek árulni. A kereskedők a haszonból élnek.
    Ha 10 darabot adnak akciósan, akkor annyit."

    Ez nem igy mukodik, ennyi erobol akkor mindenbol lehetne 1 darab:

    "A fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (továbbiakban: Fttv.) alapvetése szerint tilos a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat. A törvény mellékletében részletezi, hogy mely kereskedelmi gyakorlatok tisztességtelenek.

    Az Fttv.-ben meghatározott egyik tisztességtelen gyakorlat az áru meghatározott áron való vásárlására felhívás annak elhallgatásával, hogy a vállalkozásnak alapos oka van azt feltételezni, hogy az adott vagy azt helyettesítő árut a kínált áron nem fogja tudni – az árura, a vonatkozó kereskedelmi kommunikáció hatókörére és az ajánlati árra figyelemmel – megfelelő időtartamig és mennyiségben szolgáltatni vagy más vállalkozástól beszerezni (csalogató reklám)."

    Masik fele a pendrive tortenetnek, ez vonatkozik mindenkire, akinek SMS-ben, vagy telefonon nem igazoltak vissza, hogy atveheti a pendriveot:

    "Az elektronikus kereskedelemben a webáruház árukészletének közzététele nem ajánlattételnek, hanem ajánlatra történő felhívásnak minősül. Internetes áruházakban a szerződés a kereskedő elfogadó nyilatkozatával jön létre, nem pedig a fogyasztó megrendelésével. Vagyis a szerződés valójában csak akkor jön létre, ha a kereskedő visszaigazolta Önnek azt, hogy elfogadta a megrendelést (ez nem tévesztendő (!) össze azzal az automatikus elektronikus visszajelzéssel, mely arról tanúskodik csupán, hogy a megrendelése beérkezett a kereskedőhöz)."

    SMS vagy telefonos visszaigazolas volt, hogy a termek atveheto akkor lehetne irni a vasarlok konyvebe:

    "Amennyiben a vállalkozás visszaigazolta Önnek a rendelés elfogadását és abban közölte a teljesítés feltételeit, majd utólag arról tájékoztatja Önt, hogy a terméket mégsem tudja az adott áron értékesíteni, úgy Ön továbbra is kérheti a termék meghirdetett áron való eladását, további vita esetén azonban békéltető testületi eljárásban van mód megegyezésre jutni."

    [ Szerkesztve ]

    "A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

Új hozzászólás Aktív témák