Új hozzászólás Aktív témák

  • Tomics

    addikt

    válasz zolimage #2196 üzenetére

    Azt szokták mondani hogy általában mind1, hogy előtte hogy tanultál, lehettél akár bukott is vagy szín5ös, szorgalomtól függ hogy milyen eredményt érsz el. Nem1x hallottam már olyat hogy van aki alsó ponthatárral került be mondjuk BMEre van aki meg majdnem maxal, mégse ez számított, mert kiesett a maxpontos, aki meg épphogy bekerült elvégezte szépen...szóval szorgalom és akarat/kitartás kérdése, nagyon kevés dolog függ az előtanulmányoktól,nagyon kevés előnyöd lehet ha mondjuk azt a szakot tanultad szakközépbe. Matekot érteni kell, BME-n azért jóval nehezebb szerintem mint itt, főleg mérnök infón. BME gépész karáról elég jókat hallottam, nincs akkora szivatás mint VIK-en. (van BME-s topik, kérdezz rá azért) Mechatronika szerintem nehezebb mint a gépész. Mondjuk én gépészt se vállalnám be rajz miatt.

    BMF gyakorlatiasabb, BME inkább elméletre megy rá. BMF könnyebb. BME-s diploma biztos többet ér azért, de BMF is jónak számít :D.
    Tanulói élet, hát BME-n a koleszokban biztos nagy, itt is van de megcsappant mióta nincs kandó koli. termius koliba azért van élet :DDD

    Szerintem BME koliba szerintem könnyebb bejutni (hallottam olyan is, hogy BPi-t felvettek volna).
    BMFnek is van sok kolija, a Termius elég leharcolt (van aki inkább albérletbe megy hiába vették fel oda) bár első évben mindenki bejut, bárhova aki viszonylag távol lakik, utána tanulástól függ

    felvételi pontszám mindig attól függ hányan jelentkeznek az adott szakra és nekik mennyi pontjuk van. tehát semmi köze a suli nevéhez vagy hogy egyetem/főiskola.

    matek a húzós általában minden műszaki szakon (az első évben)
    gépészen gondolom még a rajz, de ha van hozzá szorgalmad és érdekel nem lehet gond (láttam már olyan repülőgép hajtómű rajzát amit a srác a padlón rajzolt és úgy kellett lépkednie rajta akkora volt :D)

    [ Szerkesztve ]

    PH! addikt since 2004

Új hozzászólás Aktív témák