Új hozzászólás Aktív témák

  • zolimage

    csendes tag

    Hello mindenki!

    Érettségi előtt álló végző gimis vagyok. Szeretnék műszaki pályán továbbtanulni, ehhez először úgy gondoltam, hogy a mérnökinfót választom, most inkább úgy, hogy gépész, vagy (inkább) mechatronika, mert ahogy nézem, ezek igazából érdekelnének is. Nem tudom, hogy amúgy is, vagy csak mert nem feltétlenül tanulok eleget, de matekból és infóból, pont a két felvételi tantárgyamból elég gyenge vagyok. (fizikából sem voltam túl penge... :S ) Ezek a tényezők azért eléggé "izgalmassá" teszik a műszaki pályán, főleg gépészként való továbbtanulást, de sebaj.
    Nyelvvizsgával stb. együtt kb. 340-380 felvételi pont körül számolok. Ez a BME mechára biztosan nem elég, esetlegesen a gépészre, viszont remélem, hogy elég a BMF mechára és/vagy gépészre. Sok-sok-sok kérdésem lenne ezekkel kapcsolatban, remélem tudtok nekem segíteni, eléggé gondban vagyok így kb. 2 héttel a jelentkezés előtt.
    A teljesség igénye nélkül felsorolnék pár kérdést:
    -Mennyire lehet necces a fenti kvalitásaimmal elvégezni akár BME-n, vagy BMF-en egy mecha, vagy gépész szakot? Tegyük fel, hogy "beleadok mindent". Melyik suli, szak könnyebb vajon?
    - A két suli között amúgy mik a különbségek? (a tanulással, tanulói élettel kapcsolatban, akármi)
    - A BMF milyen kollégiumot biztosít, mennyire necces bejutni (a BME-hez képest)?
    - Most, hogy egyetemmé avanzsált a suli, vajon várható nagy mértékű felvételi pontszámemelkedés? Mik fognak vajon változni?
    - A gépész és a mecha szakokon mik a húzós, tanulásigényes, buktatós tantárgyak?

    Nos, most hirtelen kb. ennyi jutott eszembe. Kérem, aki tud, válaszoljon, esetleg plusz hasznos infókat is megoszthatnátok velem, amit esetleg érdemes tudnom a suliról.
    Sokat segítenétek.
    Előre is 1000 kösz: Zoli

Új hozzászólás Aktív témák