Új hozzászólás Aktív témák

  • snowdog

    veterán

    válasz tecsu #1552 üzenetére

    Ezt azért pontosítsuk. Az M nálam azt jelenti, hogy M-R betűvel kezdődő szerzőkről van szó.

    Azt figyeltem meg, ha az összes könyvet (kb. 20 ezer, de ebből még elég sok a dupla) egyetlen könyvtárba teszem, akkor nagyon lelassul a könyvtárak betöltése, és kezelése. Lehet hogy általában ez nem okozna problémát, de most éppen rendezem őket, és gyakran váltok a könyvtárak között. Ezért az összes könyvet szerző név alapján 5 könyvtárra osztottam (egy könyvtárban így 3-4 ezer könyv van). Ezen kívül van még három speciális könyvtár (klasszikus, magazin, kiadói-sorozat). Elképzelhető hogy később ezeket is beintegrálom a többi közé.
    A duplikálás meg abból ered, hogy 3-4 különböző helyről letöltöttem közel azonos könyvtárakat, amiket most szét kell válogatnom. Az a fő probléma, hogy ezekben a letöltött könyvtárakban nem azonosan kezelték a könyvek szerkezetét. Van ahol a cím, és van a hol szerző van elöl. És még ezen belül is van ahol a szerző keresztneve, és van ahol a családneve van elöl. Ezt most egységesítenem kell, hogy lássam mik a dupla könyvek. Majd a duplák közül ki kell választanom a jobb minőségűt. Nagy munka. Ezzel úgy kb. egy évig napi szinten el leszek. :D

    u.i. Ezért javasoltam egy közös könyvtár létrehozását. Egyrészt hogy mindenki kedve szerint válogathasson, másrészt ezt a munkát meglehetne osztani. Talán két ember reagált rá (azok sem a munkára, de többre számítottam). Azért így is megcsinálom magamnak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák