Új hozzászólás Aktív témák

  • Delfi

    tag

    válasz zseko #1725 üzenetére

    Ugyan én is jobban szeretem ezt a formátumot, de könyvtárszakon tényleg az az alapelv, hogy a szerző családnevét használod. Gondolj bele, Jókaitól olvasol könyvet és nem a Mórtól. :) Ami miatt nálunk kicsit zavaróbb, az ugye az angolszász írásmód, így nem Pratchett Terry van a könyvön. :)
    Nálam olyan szempontból kettősség van, hogy a Calibrében Robert Jordan formában van, de a gépemen a a várakozó könyveknél viszont a J alá dobom be.
    Hozzátenném, hogy amúgy teljesen lényegtelen, hogy milyen rendszerezést használ bárki - csak mindig ugyanazt használja - hiszen a végén úgyis a szűrő használatával keresi ki a sok ezer könyv közül a kívántat. :)

    A Google drive nem csak 25 gigáig működik? Mert azt nem nehéz kinőni. :) A Calibre Library(nálam így van elnevezve) simán másolható bárhová, csak a két metadata fájl is menjen. Én a benti gépemre simán át szoktam tenni és probléma nélkül felhúzza. Igaz arra mindig figyelek, hogy azonos verziószámú legyen a Calibre. Ami a másolásnál zavaró lehet, az a változáskezelés. Mondjuk a gépemen kitörlök egy formátumot, mert nem kell, vagy rossz minőségű, attól még a másik gép könyvtárában ott marad. :)

Új hozzászólás Aktív témák