Új hozzászólás Aktív témák

  • cnor

    csendes tag

    válasz .DLL #1809 üzenetére

    Nekünk van egy kicsike filmes csapatunk. Én egy EOS 550D-vel nyomulok, míg van a csapatban még egy 600D is. Az enyémet általában olyan szituációkban használjuk amikor nem jelent hátrányt a kihajtható kijelző hiánya. De mivel szoktunk halszem optikával BMX-es és deszkás arcokat filmezni ezért hihetetlen jól jön ilyenkor a 600D kihajtható kijelzője. Van mindkét vashoz egy ehhez hasonló grip amivel lehet földközeli felvételeket készíteni kézből (nyilván kicsit máshogy hajtogatva a szerkezetet), na ilyenkor meghálálja magát az a felár amit egy 600D megkövetel.

    Amúgy ezen kívül szinte semmi más előnye nincs. Ugyan az a dinamikatartomány, ugyan az a fotó és videó teljesítmény. Egyedül talán még a 600D digitális zoomja király, mert tud úgy cropolni, hogy nem ront a FullHD felbontáson (elvégre ennyi megapixelből lehet is). De azért a végeredmény kicsit komolytalanul néz ki, szóval nem szoktuk használni.

    A vezeték nélküli vakuvezérlés meg egy kicsit szemfényvesztés. Nekem van egy Pentax K200D-m is (már szinte csak 3-4 havonta veszem kézbe), ami már nem egy mai darab, én 2008-ban vettem, de már abban is volt ilyen. Mindenesetre csak a saját Pentax rendszervakuját tudja elsütni (ahogy a 600D is). Más rendszerekkel összeférhetetlen, mert már a szinkron villanás elsüti a nem kompatibilis vakukat. Szóval a rádiós kioldó még mindig dukál (vagy egy pár méter szinkronkábel).

    Amit ma megtehetsz, halaszd holnapra! - Garfield

Új hozzászólás Aktív témák