Új hozzászólás Aktív témák

  • Weareus

    addikt

    válasz Kvelstadt #1248 üzenetére

    Nos, igen. Kétségtelen, hogy ha önmagában a horror-hangulatot, a zenét és a helyszíneket nézem, akkor az első rész a másodikkal szemben tarol és átveszi a vezetést.
    Ami miatt nálam mégis nyúlfarknyival elvitte az ezüstöt a második rész az első előtt, az a következők miatt van:
    - Isaac karakterének (és a mellékszereplők karaktereinek) kidolgozottsága, az irányítás, a fejlettebb grafika (ok, ez nem sokat nyom a latba, hiszen egy folytatástól ez alapban elvárt...), és a sok sötét helyszín, a pörgő játékmenet, és mindezek összessége: szóval az atmoszféra, a sztori...
    Nem mintha az első rész hiányában lenne ennek, csak a másodikban nekem jobban átjött a sztori valamiért.
    De mondom: ez csak magánvélemény.

    A harmadik rész grandiózussága többszöri kijátszás után ütött át igazán, bár voltak olyan epikus jelenetek - főleg az űrben -, amelyek elsőre is nagyot ütöttek.
    Nagyon tetszett a sok újítás - kivéve a mentési rendszert! - a fegyverek összelegózása (noha elsőre totális káosz a kezelőfelület), jó és összetettebb lett a sztori, a karakterek mélyebb árnyalást kaptak, végre van coop, és nem utolsó sorban fontos, hogy a régóta porosodó, elhagyott űrhajóroncsokon visszajött azért a horror-hangulatból is, ami a második részben itt-ott laposabb volt kicsit.

    Az Awakened DLC is jól esett a 3. rész befejezése után, bár ha valaki végignézi a sok-sok feliratot a 3. rész végigjátszását követően - mint én -, akkor rájön, hogy a játék nem is úgy végződik, ahogy gondolnánk..., de no spoiler. :N.

    Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.

Új hozzászólás Aktív témák