Új hozzászólás Aktív témák

  • tsyl

    aktív tag

    válasz Salex1 #108075 üzenetére

    Jómagam is hasonló cipőben járok, mivel most vettünk egy családi házat, amit felújítani szeretnénk.
    Kőműves egy volt hajlandó arra, hogy megnézi hétfőn, de majd csak szombatra ígért árajánlatot.
    Két villanyszerelővel sikerült idáig tárgyalnom (teljes vezeték cserét szeretnék). Az első hümmögött és vakargatta a fejét, hogy jó nagy a ház és mennyit kell majd itt hornyolni, meg különböző kifogások, nem tetszések...aznap estére ígért árajánlatot. Nem hívott. Másnap felhívtam, hogy biztos elfelejtette...nincs még kész az ajánlat de majd "ma este" felhív feltétlen. Nos nem hívott. Másnap legalább egy tucatszor hívtam, de nem volt hajlandó felvenni a telefont. Nem foglalkoztam tovább vele.
    A másik elmondatta, hogy mekkora a ház, mikor épült, milyen fogyasztókat szeretnénk használni stb..és szerda 11 órára ígérte magát. A párom várta 13 óráig türelmesen.( hiszen mester és a tiszteletet megadva ne zavarjuk már) viszont két óra elteltével ő sem bírta tovább. A szaki elnézést kért mert "bolondok háza" van nála, de 16-ig biztosan oda ér. Elfelejtett szólni...Munka után már én is haza értem és együtt vártuk este 8-ig... mert resteltük felhívni, hiszen gondoltuk ha már megígérte biztosan jön...Elég idegesen már sötétedéskor újra csörgettük...nem vette fel. Ötször próbáltuk...semmi. Tegnap szintén szinte óránként hívtuk volna, sikertelenül.
    Én azt nem értem, hogy ha nem fogára való a munka, miért nem lehet azt kerek-perec egyenesen megmondani. Vagy nagyobb melóra vágynának? De azt is megmondhatnák nyugodtan.

    De visszakanyarodva az árakhoz.
    A vizes kijött megnézni a helyszínt és közölte mindent ki kell cserélni, mert bármikor kilyukadhatnak a 70-es években leásott csövek és ez a mi érdekünk is. Mondtuk, hogy ő a szakember és ha így látja ám legyen. Csak mondjon egy árat végre, hogy körülbelül mennyire számíthatunk. Szabadkozott, hogy neki ehhez idő kell és majd másnapra kiszámolja, de úgy készüljünk hogy bőven egy millió felett lesz (bontásokkal, ásásokkal) de talán megtudunk állni a 1,5 millió alatt is.. a szívünk is kihagyott ezt hallva. Úgy ment el gondoljuk meg és szóljunk rá, addig nem is számolgatna pontosan. Nem sokat gondolkoztunk rajta, már késő délután szóltunk, hogy ez nekünk rengeteg pénz még a felét is elég lenne most előkaparni...erre:
    Jó! Jó lesz a fele is, lehet kicsit rosszul adogatta ott a helyszínen össze a számokat. Meg tudom csinálni ha jobban belegondolok 700 ezerből -ből is.. Kértük akkor számolja ki...500 lett kereken a vége..
    ...ki vagyok akadva én is rendesen, milyen pénzeket húznának le egyesek..

    De van ellen példa is.
    Nyílászárókat is cserélnék modern hőszigetelésesre. Elküldtem e-mailbe az adatokat egy ezzel foglalkozó cégnek és fotót is csatoltam hozzá, hogy lássák vizuálisan is miről lenne szó. Olyan részletes és pontos öt oldalas ajánlatot küldtek, melyen az utolsó csavar ára is szerepel. Nem olcsó ugyan, de nem érzem becsapva magam mint az előzőekben felsorolt mestereknél. Bocsi a hosszúságért...

    [ Szerkesztve ]

    18 éve a PH-n....

Új hozzászólás Aktív témák