Új hozzászólás Aktív témák

  • atike

    nagyúr

    válasz HUTCHDB #111506 üzenetére

    Ha raid van a nason és szabálytalanul állt le akkor ellenőrzi a tömböt és addig nem enged hozzáférni. Ez vinyómérettől függően sok óra is lehet... Qnapnál ráadásnak valamiért lassabban megy, mint mondjuk a Synolohynál. Szóval első körön várnék vele jó sok órát (mondjuk ahhoz képest, hogy ezt írtam már jó sok óra eltelt a hozzászólásod óta... :DDD ).

    Lehet ellenőrizni azt is, hogy a fizikai kapcsolata a hálózattal rendben van-e... Linekel-e (villognak-e a ledek) a nas hálózati csatlakozóján, ugyanez a switch oldalán. Ha valamelyikre is nem a válasz, akkor átdugni másik switchportra, hogy ott bejön-e (nem csak nas hiba lehet áramszünet után hanem akár switch is).

    Harmadrészt célszerű felrakni a kereső programját Qnap Finder Pro és megnézni, hogy látszik-e a nas a hálózatom (akár megváltozott IP címmel is).

    Ha eltelt már sok óra, linkel az eszköz rendesen és a Finder sem lát semmit akkor baj van... De nem hiszem, hogy megadta volna magát, elég ritka. A raid szokott legtöbbször sérülni, de azt kis (sok) idő árán vissza tudja állítani.

    Ha már van nas, van adatbiztonság akkor erősen javasolt szünetmentest is használni.... Csak egy jó tanács... :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák