Új hozzászólás Aktív témák

  • Atomantiii

    őstag

    válasz #33253120 #118985 üzenetére

    Megnéztem a kisebb kandallót Szatmárinál, hát gyakorlatilag olyan kicsi, hogy biztos nem kell olyan alig magasabb 60 cm-nél az érdemi része.

    A nagyobb 804-es az már jobbnak néz ki méretileg de az meg ugye 8 kW-os, a kicsi meg 6-ot tud, de alig van tűztere, illetve szélességben és hosszúságban is egyforma a kisebb és a nagyobb is csak magasságban van eltérés.

    De amúgy a régi kályhát is elég volt egyszer megrakni és jó meleget adott, (ha jól emlékszem 6-7 kW-os volt) de az már több, mint 10 éves és a csavarozás kívülről megadta magát, kezdenek belőle hullani a csavarok és szívja be a levegőt ott is, cserélni meg nem lehet mert már nem jó a menet benne és semmit nem fog így arra gondoltam, hogy selejtezni kellene.

    Szóval lehet maradok a nagyobb verziónál legfeljebb kevesebb fát rakok rá. Illetve vannak ehhez képest kb féláron is más gyártmányú kandallók, de nem sok jövőt jósolok nekik így ránézve aztán fene tudja lehet az is megtenné. Persze voltak jobbak is, de 200 ezret nem igen adok érte.

    Kályhát is láttam, de az meg szélességben kb feleakkora, mint a kandalló.

Új hozzászólás Aktív témák