Új hozzászólás Aktív témák

  • diablo1984

    veterán

    válasz bul07 #142039 üzenetére

    Ha csak pézt adnak és költsd amire akarod az még jobban nyitná a bicskát a többi nyebében nem beszélve, hogy fogyna az adidas, a cruser bicaj, a hamburger, de ez nem megoldás. A 3 gyerek, a jovedelemhez kötés is szelektál, mi sem felelünk ennek meg, mert 2 gyerkőcünk van és nek akarunk 3.at, mert húde megérné, sok buckalakó meg azért esik ki, mert még életében nem dolgozott.
    A "gazdag" megfelel a kritériumnak, csak ez a jelző is erősen savanyúsággal van átitatva, tehát aki boldogul, az kapja be...
    Nem lehet úgy adni, hogy mindenkinek jó legyen, azt tudomásul kell venni, ha adnak valamire támogatást, az drágul és az mindenkit érint, ha nem adnak az is baj.
    Igen, rövid távon(az építőipar azonnal benyelte a támogatást, a lakásárak 1-2év alatt beolvastották) és hosszú távon is(drága is marad minden) szívás mindenkinek, vagyis az építőiparban dolgozóknak nem, azok többszörörét keresik mint egy tanár és nem mindenki mérnök vagy talicska tologató, hanem 2 között is van bőven lehetőség, így ezek a családok nagyobb anyagi biztonságban élhetnek(feltételes mód, a pia és cigi is drága, ha él vele) amíg tart ez az őrület(azért ne felejtsük el, hogy a válságtól a csokig akár éhen is halhattak, nem volt szinte építkezés). Plussz a szakmunkás képzés is visszakapja az értelmét, arról nem beszélve, hogy az építőiparban sok képzettséggel nem rendelkező, aluliskolázott dolgozik, adott esetben a dolgozni akaró kisebbség zöme, így azok is ha akarnak, az integrálódás ösvényén el tudnak indulni, mert olyan pénzeket osztogatnak, amiről álmodni sem mert.
    Tehát összetett a kép, nem fekete és fehér, így tud egy réteggel(családos, 3 gyerekkel) és az építőiparral irányítani a legalsóbb réteget(ami konkrétan nem direktben támogatás, mert dolgoztatja őket) és akár a magyar bankszektort is(hitelezés-hitelezés hátán), ami majd hordozza annak a lehetőségét, hogy egy esetleges válság 2.0 esetén mikor munkahelyek szűnnek meg tartósan, akkor a hitelfizetésre sem lesz moratórium és akkor bukhatják majd a szép csokos házaikat, a 7 személyes autókkal meg miegymással. Igaz ez nem svájci frank, de ha nincs munka, akkor fizetni sem nagyon lehet, de ez még nem aktuális gond(talán a vendéglátás van most pipán).

Új hozzászólás Aktív témák