Új hozzászólás Aktív témák

  • forbence

    csendes tag

    Sziasztok!

    Segítséget szeretnék tőletek kérni, mert lassan feladom.
    A problémám a következő:
    Van egy dell 7720 laptopom, amiben szeretném a windows 7 -et egy msata SSd-re telepíteni. Beállítom uefire, minden ok, betölti a telepítőt, lefut a telepítés félig, és itt az első újraindulás után a Bios nem találja a félig feltelepített windows-t, és újrakezdi az egészet... Már mindent próbáltam, már a Bios-t is újratelepítettem. Windows 8-al is ugyan ez a jelenség.
    A vicc az egészben hogy 2 hónapja ugyan így csináltam és minden randben volt, működött a gép, csak most fel akartam tenni a windows 7-et is a 8 mellé és easyBCD-vel felcserélni a sorrendet, és utána meghalt minden azóta csinálja ezt.
    Lehet hogy ez a program (easyBCD) belenyúlt úgy a Biosba hogy ezt egy bios frissítés és alapra állítás se állítja vissza???
    Ha nem uefisen telepítem, hanem hagyományos hdd-re akkor minden ok, és az SSD-n nem uefisen sem működik.

    Szerintem a Bios-ban lesz valami, mert látom a következő telepítésnél hogy létrehozta az uefi-s partíciót, csak a bios nem ismeri fel (lefutott félig a telepítés és előröl kezdi mert az uefi bootok között nem jelenik meg amit feltelepített.) Ha rámegyek arra hogy boot eszköz hozzáadása, akkor kiírja hogy nem talál olyan fájlrendszert, de ha kikapcsolom a hagyományos bootolást akkor megtalálja az előbb feltelepített félig kész windowst, ezt hozzáadom a boot listához, majd mentem a bios beállításokat, újraindul, és megint nem látja a cuccot. (nincs a boot listán amit az előbb beállítottam)

    Segítsetek, légyszíves!!!

Új hozzászólás Aktív témák