Új hozzászólás Aktív témák

  • SzaboZE

    addikt

    válasz Krystal_s #31980 üzenetére

    "Elhiszem, hogy más anyag és minőség, de többen is linkeltek képet és jól látni, hogy másoknál normálisan működik a hűtés és nem lehet ráfogni arra, hogy mivel egy csak Inspiron ezért hát mit is várhat az ember."

    Ha megnézed, az egyetlen ugyanolyan tipusról linkelt képen (Estilol képe) kb ugyanazok az adatok vannak, egyedül a PCH magasabb, amiről elmondtam, hogy nincs aktív hűtése és nem a gpu/cpu része, így nem okozhatna magasabb fordulatszámot. A hozzászólásom leginkább arról szólt, hogy a hőmérséklet adatokat értelmezni is tudni kell, attól tartottam hogy ismét elindul a pár havonta jelentkező temperature-flame, hogy mindenki elkezdi nézegetni és ijedezni, hogy milyen meleg a cpu/gpu stb, miközben teljesen normál tartományban vannak az értékek. Egyébként ha egyszer jársz felénk, szívesen megmutatok egy latitude-öt, aminek a hűtőjét szinte hallani se lehet alap terhelésnél (jó ideig be sem kapcsol indulás után), ahhoz képest bármelyik inspiron valóban elbújhat. Nem degradálásnak szántam, hanem arra hívtam fel a figyelmet, hogy az alacsonyabb ár itt is érezteti a hatását. Találkoztam már olyan alaplap hibás géppel, ahol ez volt a gond (állandóan tekerte maxon a ventit), de a 7520 még annyira új, hogy abból a szériából még nem volt rá gyakorlati példánk.

    "Úgy gondolom, hogy pár hónap alatt elég sok ilyen gép fordul meg a szervizekben ezekkel a tünetekkel és nehéz elhinni, hogy amikor bevittem a gépem, akkor úgy néztek, mintha még soha senkinek nem lett volna ilyen gondja. "

    Mert tényleg! Azt hiszitek itt a fórumon, hogy Magyarországon olyan rengeteg gép fordul meg a szervizekben, pedig nem! Konkrétan nálunk 7520-as tizes nagyságrendben fordulhatott elő és általában pixelhiba vagy valami hasonló nem komoly dolog miatt. Sokkal kevesebben vesznek ilyen gépeket mint hiszitek. Még mindig az előző széria (N5110, N5010) a sláger, az újak nem nagyon jöttek még szervizbe. Azért nem olyan rosszak ezek, hogy fél év alatt tömegesen szervizbe kerüljenek! Kevés a vásárlóerő is ahhoz, hogy itt ilyen kánaán legyen :) Ahhoz, hogy ilyen gyakorlati tapasztalatok keletkeznek 1-2 évnek kell eltelnie, ezalatt fut be a tipus és ennyi idő is kell ahhoz hogy konkrét meghibásodás legyen. De van akit pl nem zavar a süvítő ventilátor sem és ezért el sem jut szervizbe a gép csak akkor, amikor már kikapcsol túlmelegedés miatt.

    Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu

Új hozzászólás Aktív témák