Új hozzászólás Aktív témák

  • Yiggdrasil

    aktív tag

    Üdv!
    Ha valaki csinált már ilyet:

    Adott egy Dell laptop, azon egy Recovery partícióból elérhető Win7 HP.
    Termszetesen volt winyócsere a Dell által, és az újon már nem fut le a Restore Backup.
    Na én ezt vagy 1 hét keresgélés után meg tudtam oldani úgy, hogy egy Hiren's Boot CD-ről bebootolok, és egy 32 bites imagex.exe filet visszamásolok oda ahol lennie kellene, majd egy parancssorral formázom a C:-t, és egy marha hosszú paranccsal pedig elindítom a recovery-t.
    Ennek eredményeként felkerül a gyári rendszer. Persze a Dell Datasafe akármi ami elvileg indítaná a Restore Backup nevű funkciót random időnként összeomlik és kikapcsol egy csokornyi hibaüzenettel.

    Én szerintem a szervizesek csesztek el valamit amikor felklónozták az új vinyóra a partíciókat, azért nem megy F11-ből a visszaállítás.

    Persze hívtam is őket, mondták, hogy elvileg kaptam egy DVD-t amivel vissza lehet állítani, mondtam hogy nem, ere küldtek laza 1 hónap alatt egy Win7 HP DVD-t, felhívtam őket, azt mondták, hogy ezen csak egy előre aktivált Win van, de semmi több (se driverek, se semmi). Mondtam is magamban, hogy köszi, van MSDN accom, arról olyan eredeti Wint szedek le amilyet akarok.

    A kérdésem pedig az lenne, hogy szeretném valamilyen formában megőrizni ezt a partíciót, mert hiába a parancssoros szenvedés, mégiscsak egy konyhakész rendszert kapok ha végigfuttatom, bánnám ha elveszíteném. Viszont nagyon kényelmetlen az a része, hogy minden egyes visszaállításnál minden szart le kell mentenem a ~750GB-os partíciómról, merthogy ugye csak egy C:-t kaptam.

    Szóval a kérdésem, hogy le lehet valahogy menteni ezt az előre telepített csodát kölső vinyóra, vagy DVD-kre valahogy hogy szétszedhessem nyugodt szívvel az egy hatalmas partíciómat egy OS meg egy Data-ra?

Új hozzászólás Aktív témák