Új hozzászólás Aktív témák

  • Yiggdrasil

    aktív tag

    Sziasztok!

    Problémáim akadtak az itthoni gépparkkal. Adott két Dell Inspion gépezet:

    - 7737 (i7, 8GB RAM, GF750m, SSD, Win10 Pro x64)
    - 5521 (i7, 8GB RAM, ATI 8370, SSD, Win10 Pro x64)

    A 7737-est azért vettük, hogy lehessen rajta játszani időnként néhány nem túl hardverigényes játékkal, viszont mostmár lassan fél éve próbálkozom mindenféle megoldással, hogy rendesen működjön, eddig hiába. Maga a gép nagyon jó mindaddig amíg mondjuk egy Heroes of the Storm-ot el nem indítok. Egyből átmegy hőreaktorba, a bill feletti sáv majdhogynem éget, és a teljesítmény olyannyira visszaesik, hogy ha 5 player van a képernyőn, akkor félperc állókép.
    Más játékoknál is sajnos érezni, hogy túlmelegszik, és jön az FPS-drop. Pedig mindent minimum beállításokkal, 720p-re visszabutítva indítok.
    Alapból alkalmatlan ez a gép bármilyen játék futtatására, vagy nálam lesz valami gond?

    A másik, az 5521-es még mondhatni jobban szerepel, mondjuk az utóbbi időben az is elkezdett kenyérsütőset játszani, sok játéknál a kissé melegebb billentyűzeten kívül semmi gond, viszont újabban a HotS ezen is szaggatni kezdett, pedig eddig med-high-on vitte minden gond nélkül. Illetve random fagy, összeomlik maga a rendszer is.
    Mit javasoltok, mi ilyenkor a teendő hogy újra normálisan tudjam használni?

    A 7737-re nagyon mérges vagyok, mert itt van mellette egy Lati e7440 és az jobban birkózik meg a játékokkal, pedig ugye annak nem ez lenne a profilja.

Új hozzászólás Aktív témák