Új hozzászólás Aktív témák

  • Zlin50

    senior tag

    válasz attesz_32 #6064 üzenetére

    Hát itt (BP XIX) az M2-őn továbbra is csak a 4-3 jó a 16-9 széltében összenyomott, nem alul felül csíkos. Ja, pálcika emberek. Írtam ám a MTV-nak és íme a válasz:

    "Az m2 SD 4:3 (a 16:9-es műsorok „letter-box" formátumú, alul-fölül fekete csíkos) változatának (hivatalos) MTV általi előállítása és továbbítása az év első hónapjaiban, a műholdas kínálatból kikerülve, megszűnt.

    Kértük a szolgáltatókat, hogy álljanak át az SD 16:9 változat továbbítására, mert a közvetlen optikai kapcsolattal rendelkezők számára sem tudjuk sokáig biztosítani a „régebbi formátumot” (ami az elmúlt napokban meg is szűnt).

    Az „m2 SD 16:9” néven jelzett jel tartalmazza azokat a „formátumváltás-vezérlő kapcsolójeleket”, amelyek az újabb TV-készülékek, illetve a megfelelő szolgáltatói eszközök számára biztosítják, hogy a kiválasztott megjelenítési képaránynak megfelelő formátumú kép „automatikusan előállítható legyen”! (Megfelelő beállítás esetén, a hagyományos készülékeken a 4:3-as adások a teljes képernyőt kitöltik, míg a 16:9-es adások torzítatlanul és csonkítatlanul, alul-felül fekete csíkkal jelennek meg.)

    Feltételezésünk szerint, a Digi ezt a jelet „megfelelő műszaki kezelés nélkül” adja az analóg hálózatára, ahol a 4:3-as TV-ken a 16:9-es adások nem alul-felül fekete csíkkal, hanem függőlegesen nyújtva (más megfogalmazásban két oldalról összenyomva) jelennek meg."

    Köszönjük Digi.

    "HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"

Új hozzászólás Aktív témák